Sammelvuolle ja Kermiselle cupmenestystä – ”Puolustimme huikeasti”

Lauri Kerminen. Kuva: Volley.ru

Kuzbass Kemerovo palkitsi fanaattisen kotiyleisönsä voittamalla kaikki kolme otteluaan viikonloppuna pelatussa lentopallon Venäjän Cupin turnauksessa. Kemerovon käsittelyssä kaatuivat sekä Nova Novokuibishevsk, Moskovan Dinamo että Pietarin Zenit.

– Paikka neljän joukkueen lopputurnaukseen on seuralle iso asia. Uskon, että lauantain nousu 0-2 -tilanteesta 3-2-voittoon Dinamoa vastaan antoi joukkueelle niin kovan itseluottamuksen, että sunnuntaina oli aamusta lähtien todella varma olo. Itse pelissä puolustimme aivan huikeasti, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo analysoi.

Myös suomalaislibero Lauri Kerminen oli tyytyväinen sekä omiin että joukkueen suorituksiin.

– Viikonloppu oli nousujohteinen. kruununa voitto ja pääsy lopputurnaukseen. Pelattiin hyvin, ja hallissa oli kova mökä koko ajan. Vastaanottoja itselle tuli vähän, mutta puolustuksia napsui ihan mallikkaasti, Kerminen sanaili.

Joulukuun alussa Belgorodissa pelattavaan cupin Final Fouriin selviytyivät omista lohkoistaan Kuzbass Kemerovon ohella Lokomotiv Novosibirsk ja Zenit Kazan. Kemerovo on saanut kauteen mukavan startin. Liigassa se on viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla kolmantena.

– Kaikki pelaajat pelasivat viikonlopun turnauksessa. Se on iso asia ja plussa. Treenit ovat laadukkaita, kun kilpailu pelipaikoista on kova. Nyt pari päivää lepoa, ja sitten entistä keskittyneemmin töihin, Sammelvuo suunnitteli.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote