Oulun Etta on syksyn ilmiö – ”Henkistä kasvua tapahtunut paljon”




Lentopalloseura Etta kapusi viikonloppuna Mestaruusliigan ykköseksi.

Kun Pielaveden Sampo Volley kaatui Oulussa 3-1, Ettalla on tilillään täydet viisi voittoa ja eräero 15-1.

– Tiukka peli, hyvä nousu meiltä neljännessä erässä. Henkistä kasvua on tapahtunut paljon viime kaudesta, sillä en tiedä, olisimmeko nousseet viime kaudella erävoittoon viimeisessä erässä, kuten teimme nyt, Ettan Antti Ronkainen sanoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.

Sammolle tappio oli kauden ensimmäinen.

Kokkolan Tiikerien uusittu miehistö ei ole vielä päässyt vauhtiin. Saldo on yksi voitto ja neljä tappiota, kun sunnuntaina tuli 1-3-vierastappio Raision Loimulle.

– Saatiin momentum päälle ajoittain, mutta se ei kestänyt läpi ottelun. Ei saatu Loimun hakkuria kiinni, ja se varmasti oli ratkaisemassa ottelua. Oma hyökkäys ei toiminut riittävän hyvin, lupaava tiikerilibero Niklas Breilin paketoi.

Loimulla pelasi erityisesti torjunta, niin kuin alla olevasta videosta käy selväksi.

Kahdeksan pelin jälkeen Vantaa Ducks on edelleen ilman voittoa. Laiha lohtu oli yksi sarjapiste, joka tuli 2-3-kotitappiosta kuopiolaiselle LEKA Volleylle.

– Ei kyllä yksi sarjapiste juurikaan lämmittänyt. Pelin teemana oli kurssin kääntäminen, ja siinä onnistuttiin. Paljon on ollut huonoa tuuriakin kauden alussa. Nytkin on mennyt ykköspassari sairaalan leikkauspöydän kautta sivuun, Ducksin valmentaja Ismo Tuominen taustoitti.

Mestaruusliigan sarjataulukko