Yksi sarjapiste oli laiha lohtu Rantaperkiön Iskulle

Kuva: Jyri Kivimäki

Rantaperkiön Isku esitti ajoittain varsin mukavaa peliä, mutta lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussa tuli 2-3-tappio Vantaa Ducksille.

Isku aloitti ottelun vahvasti, vaikka valmennuksen virheen vuoksi Isku joutui pelaamaan ensimmäisen erän väärällä rotaatiolla. Pelaajat sopeutuivat tilanteeseen nopeasti, ja kotijoukkue vei ensimmäisen selvin numeroin.

Lentopallo.info arpoo liput kahdelle historialliseen Mestarien liigan otteluun – klikkaa tästä

Toisessa erässä Isku joutui vaikeuksiin erän puolen välin jälkeen. Isku johti vielä erän lopulla 23-21, mutta Ducks tuli Toni Kankaanpään hyökkäyspisteillä tasoihin ja vei lopulta erän jatkopalloille. Isku pääsi yrittämään erän katkaisemista kahdesti, mutta ei onnistunut. Ducks sen sijaan käytti ensimmäisen tilaisuutensa ja tasoitti erävoitot.

– Alku oli vähän rennompaa meiltä, mutta toisen erän lopussa, miten sen kauniisti sanoisi, vähän laskettiin alle, Iskun Tomi Mutka kommentoi.

Kolmannessa erässä Isku aloitti taas vahvasti. Erä näytti menevän kotijoukkueelle selvästi, ja Isku johti parhaimmillaan jo 19-15. Ducks kuitenkin nousi tästä vielä tasoihin ja pakotti Iskun taas jatkopalloille. Ducks oli ratkaisuhetkillä ongelmissa syöttönsä kanssa, eikä päässyt yrittämään erän katkaisemista. Isku joutui hakemaan ratkaisua neljästi. Lopulta Tomi Mutka onnistui tekemään kotijoukkueelle ratkaisseen pisteen.

Neljännessä erässä Ducks paransi peliään, ja varsinkin yleispelaaja Atte Kyrölä nousi esiin. Ducks johti neljättä erää lähes koko ajan ja tasoitti erävoitot melko selvin lukemin. Viides erä eteni tasatahtia aina tilanteeseen 9-9 asti. Sen jälkeen Ducks otti tarvitut pisteet. Varsinkin Kyrölä tuotti Iskulle ongelmia viidennessä erässä.

Isku hyödynsi ottelussa passari-hakkuri-vaihtoa muutamaan otteeseen, kun Mauri Kurppa ja Mika Mäntylä tulivat Joel Laakson ja Einari Koiviston tilalle. Vaihtopenkiltä ei kuitenkaan tällä kertaa tullut tarvittavia apuja.

– Kolmannessa erässä tehtiin comeback, mutta neljännessä ja viidennessä Ducks oli parempi. Oli aika paljon kosketuksia palloon, pitkiä palloja, ja yleensä se joka jaksaa jauhaa paremmin ja kauemmin, voittaa nämä matsit, Tomi Mutka sanoi.

Iskun valmentaja Oskar Muurinen koki, että kaksi tärkeätä pistettä karkasi.

– Varsinkin toisen erän lopussa olimme vielä pari pistettä niskan päällä. Pari palloa vaikutti paljon. Vaikka kolmannen erän voitimme, niin kipsi, joka tuli toisen erän lopussa, ei kunnolla enää karissut. Torjunnan ja puolustuksen synkkaus ei toiminut niin hyvin kuin pitäisi, Muurinen tiivisti.

Iskun ottelut Mestaruusliigassa jatkuvat jo torstaina. Isku matkustaa Raision Loimun vieraaksi. Viikon kolmas ottelu pelataan Pyynikillä sunnuntaina alkaen kello 17. Isku kohtaa Suomen Cupin puolivälieräottelussa VaLePan.

Lähde: Iskun tiedote