Yhdysvaltain ammattilaisliigan ensimmäinen mestari on Blizzard Volleyball

Logo © NVA

Blizzard Volleyball on Yhdysvaltain ammattilaislentopalloliigan NVA:n ensimmäinen mestari. NVA:n ensimmäinen mestaruusturnaus pelattiin viikonloppuna Las Vegasissa.


Blizzardin kotipaikka on Kalifornian Lake Forest. Loppuottelussa Blizzard kukisti toisen kalifornialaisjoukkueen Academy Unitedin 3-0. Finaalin parhaaksi pelaajaksi valittiin Ryan Meehan, joka on tuttu muun muassa Raision Loimusta.

Kolmoisvoiton Kaliforniaan varmisti Rising Tide, joka antoi erin 3-0 kyytiä Arizona Sizzlelle pronssiottelussa.

Blizzardin yleispelaaja Paul Lotman palkittiin turnauksen parhaana. Viime vuonna hänet nähtiin Berlin Recycling Volleysin joukkueessa, kun se pelasi VaLePaa vastaan CEV Cupissa.

Luismi BG (Pineapple) valittiin parhaaksi vastaanottajaksi, Riley McKibbin (Academy) parhaaksi passariksi, Joe Norton (Team LVC) parhaaksi syöttäjäksi, Tom Amberg (Academy) parhaaksi torjujaksi ja Cullen Irons (Rising Tide) parhaaksi hyökkääjäksi.

Ensimmäinen NVA-mestaruus ratkesi yhdessä turnauksessa. Puitteiltaan se oli vielä varsin vaatimaton, katsojia oli vain muutamia kymmeniä. Vaikuttaa kuitenkin selvältä, että taustalla on yhteisö, jolla on aito halu vakiinnuttaa ammattilaisliiga Yhdysvaltoihin.

– Haluamme kiittää paitsi sidosryhmiä myös lentopalloa lajina. Toivomme, että meistä tulee laajentumisen ja näkyvyyden voimanpesä urheilulajille, jota rakastamme niin palavasti, NVA ilmaisi somessa.

Kaudelle 2018 on laajempaa toimintaa tiedossa. Ensimmäinen osaturnaus pelataan tammikuun lopussa, ja sitä isännöi Academy United. Jatkoa seuraa helmikuun alussa. Silloin isäntänä toimii indianalainen Team Pineapple. Kolmas turnaus pelataan toukokuussa.