Suomen lentopallomaajoukkueet Euroopan kultaiseen liigaan

Kuva © CEV

Suomen lentopallomaajoukkueet pelaavat ensi vuonna Euroopan lentopalloliiton CEV:n kultaisessa liigassa.

Uusi kilpailu (Golden European League) sisältää kolme lohkoa, joissa kussakin on neljä joukkuetta. Suomen miesten lohkoon tulevat Tshekki, Portugali ja Espanja. Naisten vastustajat ovat Kroatia, Unkari ja Ranska. Pelit alkavat toukokuussa.


Varsinkin miesten joukkueelle tasokas turnaus on tervetullut, sillä Lentisäijät valmistautuvat syksyllä 2018 pelattaviin MM-kisoihin. Suomi selvitti tien kisoihin voittamalla MM-karsintalohkonsa ylivoimaisesti.

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja hehkuttaa uutta kisaa.

– Tämä on historiallinen päivä. Suomen miehet ja naiset ovat ensi kesänä mukana samassa huipputason liigassa, ja pystymme järjestämään faneille huikeita tapahtumia kotikentälle. Golden European League on todella hieno uudistus, Säilynoja sanoi liiton tiedotteessa.

Naisten maajoukkueen valmentaja Tapio Kangasniemi korostaa, että hänenkin luotsaamalleen joukkueelle valmistava funktio on tärkeä.

– Vastustajat ovat kovia, ja tällainen liiga palvelee meitä todella hyvin ajatellen elokuussa alkavia EM-karsintoja, ”Tase” virkkoi.

Kultainen liiga kuuluu maajoukkueturnausten uusjakoon. Maailmanliiga siirtyy historiaan, ja kansainvälisen liiton FIVB:n uusi ykköstaso on nimeltään Volleyball Nations League. Euroopan kultaisesta liigasta on mahdollisuus nousta kansainvälisen liiton FIVB:n ykkösliigaan.

Lentopallo, Euroopan kultainen liiga 2018, lohkojako

Miehet
Lohko A: Belgia, Viro, Slovakia, Ruotsi
Lohko B: Slovenia, Hollanti, Turkki, Ukraina
Lohko C: Suomi, Tshekki, Portugali, Espanja

Naiset
Lohko A: Bulgaria, Ukraina, Azerbaidzhan, Portugali
Lohko B: Kroatia, Unkari, Ranska, Suomi
Lohko C: Tshekki, Valko-Venäjä, Slovakia, Espanja