Tomi Rumpunen heti ottelun paras pelaaja

Yleispelaaja Tomi Rumpunen palasi tiistaina lentopallon Mestaruusliigaan. Paluun kunniaksi hänen edustamansa Hurrikaani-Loimaa voitti kotonaan Akaa-Volleyn puhtaasti 3-0.


Kausidebyytti oli Rumpuselle onnistunut henkilökohtaisestikin. Hän keräsi 11 pistettä ja ansaitsi joukkueensa parhaan pelaajan kunnian. Akaan parhaana palkittiin Scott Siwicki.

Hurrikaani tiedotti Rumpusen hankinnasta vasta ottelupäivänä. Aiemmin tällä kaudella hän on pelannut Ranskassa.

– Saatiin kova kotimainen pelaaja joukkueeseen, oli mukava asia, että Tomi halusi tulla Hurrikaaniin. Tomi on hyvä nostaja sekä fiksu pelaaja. Hän ei välttämättä tee niitä kaikkein näyttävimpiä suorituksia, mutta auttaa joukkuetta kokonaisvaltaisesti. Myös miehen kokemuksella on käyttöä, Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen sanoi seuran verkkosivuilla.

Oululainen Lentopalloseura Etta hamuaa takaisin Mestaruusliigan kärkeen. Hanke edistyi tiistaina 3-1-kotivoitolla Rantaperkiön Iskusta. Ettan taitava yleispelaaja Eetu Pennanen oli hurjana. Hän hoiteli vastaanottopelin ja teki vielä 20 pistettäkin. Hakkuri Joonas Jokela ehti 26 pisteeseen. Iskun kokenut Matti Hietanen tehtaili yleispelaajan paikalta 24 pinnaa, mukaan lukien kolme ässäsyöttöä.

Hallitseva mestari VaLePa ja Pielaveden Sampo Volley tarvitsivat täydet viisi erää. Eriä voitettiin vuorotahtiin; lopulta isäntäjoukkue VaLePa vei viidennen ja ratkaisseen erän pistein 15-10 sekä ottelun erin 3-2.

VaLePa jatkaa Mestaruusliigan kärjessä. Sillä on kuuden pisteen kaula Ettaan. Oululaisryhmä on pelannut yhden ottelun vähemmän.