Mestarien liigan lohko puolivälissä – VaLePa kolmantena

Kuva: CEV.lu

Kun lentopallon Mestarien liigan alkulohko B on puolessa välissä, hallitseva Suomen mestari VaLePa pitää sijaa kolme.

Asia varmistui torstaina saksalaisen Friedrichshafenin voitettua vieraissa kreikkalaisjoukkue PAOK Thessaloninkin. PAOK vei kotiottelussaan kaksi ensimmäistä erää, mutta ”Häfler” nousi jännityspelissä 3-2-voittoon.


VaLePalla (eurokentillä sponsoroidusti Ford Store Levoranta Sastamala) on tilillään yksi voitto ja kaksi tappiota. PAOK on neljän joukkueen lohkon hännillä hävittyään kaikki ottelunsa.

Friedrichshafenilla on puhdas peli, ja kakkossija kuuluu turkkilaiselle Halkbank Ankaralle. Alkulohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, joten joukkueille kertyy kuusi ottelua. Kaksi parasta etenevät varmasti jatkoon.

VaLePan kausi Mestarien liigassa jatkuu helmikuun 1. päivänä Turussa. Vieraaksi tulee Halkbank.

Puolivälin krouvissa Friedrichshafenin lisäksi täydet kolme voittoa on Perugialla (jota edustaa keskitorjuja Tommi Siirilä), Novosibirskillä, Zenit Kazanilla ja Zaksa Kedzierzyn-Kozlella.

Koukin porukalle tappio

Eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kolmostasolla Challenge Cupissa Eemeli Kouki oli tositoimissa Romaniassa. Hänen edustamansa Steaua Bukarest kärsi kirvelevän 2-3-kotitappion portugalilaiselle Benficalle.

Yleispelaaja Kouki oli joukkueensa avauskokoonpanossa. Kolmen ensimmäisen erän jälkeen kutsui vaihtopenkki. Kouki teki ottelussa seitsemän pistettä, joista yhden ässällä. Aloitusten vastaanotoista 56 % oli positiivisia.

Tulos merkitsee sitä, että jatkoon edetäkseen Steauan on voitettava vieraissa. Toinen osaottelu pelataan Benfican kotikentällä kahden viikon kuluttua.