Etta nujersi Akaa-Volleyn, HPK komentaa naisten Mestaruusliigassa

Joonas Jokela

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa olivat sunnuntaina voitokkaita oululainen Lentopalloseura Etta ja tamperelainen Rantaperkiön Isku.

Etta vahvisti asemaansa liigakakkosena voittamalla vieraissa Akaa-Volleyn 3-1. Tappio oli Akaalle kolmas putkeen.


Nuori hakkuri Joonas Jokela oli pelipäällä ja teki Ettalle 25 pistettä. Niistä kaksi syntyi ässillä ja viisi torjunnalla. Yleispelaaja Joni Mikkonen kirjautti kotijoukkueelle 17 pinnaa.

Isku ja Vantaa Ducks taistelivat täydet viisi erää, ja voitto merkittiin isännille 3-2. Voittajien avainpelaajia olivat 21 pisteen hakkuri Mika Mäntylä ja kuuden torjuntapisteen Ilari Toimela. Ducksin kovakätinen Miro Määttänen pääsi 20 pinnaan.

Mäntylä sanoi, että voitto maistui hyvältä pitkästä aikaa.

– Tämä oli tosi tärkeä peli meille, ja onneksi sain omaakin peliä parannettua eilisestä täysflopista. Oli ihan kiva pelata. Kahden tappioerän jälkeen ei auttanut kuin nollata ja aloittaa peli alusta. Uutta erää ja uutta palloa vaan, Mäntylä suunnitteli.

Ducksin kokenut Toni Kankaanpää kertoi, ettei valmentaja Ismo Tuominen ollut erityisen viehtynyt joukkueen esitykseen.

– Valmentaja sanoi ensimmäisellä erätauolla, että hyvin olimme naamioituneet lentopallojoukkueeksi. Näytimme siltä, miltä pitääkin, mutta mitään ei silti tapahtunut kentällä, Kankaanpää kommentoi.

VaLePa johtaa miesten liigaa.

Naisten Mestaruusliigassa HPK voitti vieraissa suoraan 3-0 heikkovireisen LP-Vampulan. Uudelleen kuntoaan löytävä Nurmon Jymy puolestaan tsemppasi 3-2-kotivoittoon LiigaPlokista. HPK johtaa sarjaa.