Hakkuri Piia Korhonen loistovireessä Saksassa – kärkiottelu sunnuntaina

Piia Korhonen hyökkää vahvasti. Kuva: CEV.lu

Suomalaishakkuri Piia Korhonen jatkaa hurjana lentopallon Saksan Bundesliigassa.

Dresdner SC:tä edustava Korhonen johtaa Bundesliigan pistepörssiä ylivoimaisesti viimeisteltyään 269 pistettä. Potsdamin hakkuri Marta Drpa on toisena. Hänellä on peräti 60 pinnaa vähemmän kuin Korhosella.


Kärkikolmikon täydentää Saksan maajoukkuepelaaja Louisa Lippman 204 pisteellään.

Liigan MVP-kisaa johtaa Korhosen seurakaveri, passari Mareen Apitz. Hänet on valittu ottelun ykköstähdeksi viisi kertaa. Piialla vastaavia mainintoja on tilillään kolme kappaletta.

Dresden johtaa Bundesliigaa, neljästätoista ottelusta on vain yksi tappio. Viikonloppuna joukkue kaatoi Wiesbadenin 3-0. Tulevana sunnuntaina on odotettavissa herkkua, sillä Dresden pelaa vieraissa sarjakakkosta Stuttgartia vastaan.

Bundesliigassa Schwerin (Kaisa Alanko) on kolmantena ja Münster (Roosa Laakkonen, Katja Kylmäaho) neljäntenä. Passari Kylmäaho ei pelannut 3-0-voitossa Potsdamista, joten hänellä oli aikaa arvioida joukkueensa esitystä.

– Syötettiin hyvin, ja Potsdamin tärkein pelaaja eli hakkuri Marta Drpa, ei päässyt tekemään paljon pisteitä. Hyvä peli meiltä vihdoin joulun jälkeen, vaikka meillä on ollut taas sairasteluja ja loukkaantumisia tällä viikolla. Tärkeät kolme pojoa, Kylmäaho kommentoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.