”VaLePan veljet historiallisessa ottelussa” – Juhani Tamminen vauhditti Mestarien liigaa

Hallitseva Suomen mestari VaLePa pelaa torstaina lentopallon Mestarien liigan viimeisen alkulohkokotiottelunsa Turussa. Vastaan saapuu turkkilainen Halkbank Ankara.

Maanantaina VaLePa (eurokentillä sponsoroidusti Ford Store Levoranta Sastamala) piti tiedotustilaisuuden Turun keskustassa. Tilaisuuden juonsi tunnettu urheiluhahmo Juhani ”Tami” Tamminen.

– Torstaina Turun uudessa palloiluhallissa räjähtää, kun VaLePan veljet tulevat pelaamaan historiallista Mestarien liigan ottelua, Tami hehkutti.


Tami korosti sen tärkeyttä, että lajilla on paitsi menestyviä seurajoukkueita myös vakuuttava maajoukkue. Tuomas Sammelvuon valmentama ryhmä saikin suitsutusta.

– Intohimoisena palloilu- ja urheilumiehenä olen seurannut suurella kunnioituksella maajoukkueen mieletöntä läpimurtoa. Veli Sammelvuo ja kumppanit ovat tehneet maajoukkueesta ilmiön, näkee Tamminen.

Kolmesta alkulohko-ottelusta VaLePalla on tilillään yksi voitto ja kaksi tappiota. Mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat olemassa, joskin Halkbankista on käytännössä pakko ottaa torstaina voitto. Alkulohkopeleihin kuuluvat vielä vierasottelut Friedrichshafenia ja PAOK Thessalonikia vastaan.


Maanantaisessa tilaisuudessa VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie korosti lentopallon hyvää tilaa.

– Laji on elänyt aikamoisessa nosteessa, ja maajoukkue on saavuttanut huikeaa menestystä, hän sanoi.

– Mestarien liiga on kuitenkin seuralle taloudellisesti iso satsaus. Nyt vierailevalla Halkbankilla on meihin verrattuna vähintään viisinkertainen talous. On hienoa, että yhteistyökumppaneita on lähtenyt mukaan pohjoisesta aina Helsinkiin asti. Pelaamme koko Suomen joukkueena, Arve-Talvitie lisäsi.