Lumilentopallosta näytöslaji Pyeongchangin olympialaisiin

Kuva: CEV.lu

Lumilentopallo pääsee näytöslajiksi pian alkavissa talviolympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB ja Euroopan lentopalloliitto CEV ilmoittivat keskiviikkona, että keskiviikkona 14. helmikuuta Pyeongchangissa pidetään ”Snow Volleyball Night”.


Lumilentopallo on beach volleyn lähisukulainen, sillä sitä pelataan kahden hengen joukkueissa. Laji on vielä lapsenkengissä, mutta pitkäaikainen tavoite on tehdä siitä talviolympialaisten laji. Toisaalta laji palvelee kansainvälisten liittojen tavoitetta tehdä lentopallosta maailman suurin koko perheen urheilulaji.

Näytösottelussa Pyeongchangissa pelaa joukko tunnettuja nimiä lentopallosta ja beach volleysta. Tunnetuin lienee brasilialaissuuruus Giba.

– Fantastinen tilaisuus esitellä lumilentopalloa. Lajin myötä taas uusi kansanosa pääsee nauttimaan lentopallosta. Lajia voi nyt pelata kesästä talveen ja kaikkialla rannoilta vuoristoon, FIVB:n puheenjohtaja Ary S. Graça hehkuttaa.


Lumilentopalloon on jo perustettu Euroopan-kiertue. Kalenterissa on toistaiseksi kuusi turnausta. Seuraava pelataan 17. helmikuuta alkaen Italian Roccarasossa.

Kaikkiaan 17 maata järjestää kansalliset mestaruuskisat. Suomi ei ole vielä mukana, mutta esimerkiksi Norja ja Venäjä pitävät kansalliset kisansa. Ensimmäiset lumilentopallon EM-kisat järjestetään Itävallassa 23.–25. maaliskuuta. Sekä naisten että miesten sarjoihin tulee 24 joukkuetta.