Rantaperkiön Isku veti vesiperän Oulussa

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittivat lauantaina Etta, Hurrikaani-Loimaa, Sampo Volley, Loimu ja VaLePa.

Etta voitti kotonaan Rantaperkiön Iskun 3-0. Oululaisten yleispelaaja Jiri Hänninen on ollut viime aikoina oivassa vireessä. Lauantaina peli ei sujunut aivan samaan malliin.

– Tänään oli välillä vaikea pelata, ja varsinkin hyökkäyksessä pitäisi tajuta tilanteet paremmin varsinkin omalta osaltani. Vastaanoton kanssakin oli vaikeuksia, mutta hyvä, että hoidettiin kolme pistettä kotiin, Hänninen sanoi seuran tiedotteessa.


Iskun valmentajaa Oskar Muurista tappio harmitti, koska hän katsoi joukkueen olleen lähellä onnistumista.

– Oltiin välillä pelin päällä, mutta vuoristoratamaiset otteet leimasivat jälleen. Hyökkäyspuolella hävittiin eniten vastustajalle, ja sen kanssa on tuskailtu jo pidempäänkin. Omaan tasoon nähden saatiin aika paljon puolustuksia, mutta jatkopallohyökkäys ei toiminut. Muutama tuomaripallokin tuli erien loppuun, hän kertasi.


Taistelu viimeisestä jaossa olevasta pudotuspelipaikasta käy kuumana. Vantaa Ducks hävisi kotonaan VaLePalle 2-3, mutta sai sentään yhden sarjapisteen. Kokkolan Tiikerit jäi puolestaan pisteittä hävittyään kotonaan 1-3 Sampo Volleylle. Kahdeksantena olevalla Ducksilla on kaksi sarjapistettä enemmän kuin Tiikereillä.

Naisten Mestaruusliigassa OrPo ja LP Viesti ottivat odotetut kotivoitot. OrPo kaatoi kotisalissaan Nurmon Jymyn 3-0. Viesti venytti voittoputkensa neljään kaatamalla Salossa Woman Volleyn 3-0. WoVon viikonlopun pääottelu on sunnuntaina: se kohtaa LP-Vampulan, jonka kanssa se käy kaksintaistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta.

LP Kangasala otti jännityspelissä 3-2-vierasvoiton LiigaPlokista. Kangasalan voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen. LiigaPlokilla on saman mittainen tappiosarja menossa.

Lentopallon Mestaruusliiga 17.2.2018

Etta-Isku 3-0
Hurrikaani-LEKA 3-0
Tiikerit-Sampo 1-3
Loimu-Akaa 3-0
Ducks-VaLePa 2-3

OrPo-Jymy 3-0
Viesti-WoVo 3-0
LiigaPloki-Kangasala 2-3