Suomen otteluohjelma selvillä Euroopan kultaiseen liigaan

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa Euroopan kultaisen liigan alkulohko-ottelunsa Mikkelissä, Tampereella ja Turussa. Naisten pelipaikat ovat Jyväskylä, Tampere ja Turku.

Alkulohko-ottelut käydään 19. toukokuuta – 6. kesäkuuta.

Kultainen liiga kuuluu maajoukkueturnausten uusjakoon. Maailmanliiga siirtyy historiaan, ja kansainvälisen liiton FIVB:n uusi ykköstaso on nimeltään Volleyball Nations League. Euroopan kultaisesta liigasta (Golden European League) on mahdollisuus nousta kansainvälisen liiton FIVB:n ykkösliigaan.

Suomen otteluista erityisen kiinnostava on tapahtuma Mikkelissä. Siellä pelipaikkana on Saimaa Stadiumi, joka on juuri valmistumassa.


– Järjestämällä suuren urheilutapahtuman uudessa ja hienossa monitoimihallissa haluamme tuoda upean urheiluelämyksen Mikkeliin, Etelä-Savoon. Samalla annamme aktiivisen kuvan mikkeliläisestä seuratoiminnasta, Mikkelin Passarien puheenjohtaja Lasse Turunen sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Mikkelissä on viimeksi pelattu lentopallon miesten maaottelu vuonna 1989. Silloin vastassa oli Espanja.

Miesten maaottelun Suomi-Tshekki lisäksi Mikkelissä pelataan samaan aikaan B-nuorten aluejoukkueiden SM-turnaus. Aluejoukkueissa pelaa 300 nuorta. Saimaa Stadiumi ilmoittaa, että isoihin tapahtumiin voidaan ottaa jopa 4 000 katsojaa.

Kultaisen liigan ottelutapahtumien paikallisjärjestäjinä toimivat Mikkelin Passarit, JyväsLentis, Rantaperkiön Isku ja Raision Loimu.

Suomen kotiottelut lentopallon Kultaisessa liigassa

La 19.5. Mikkeli
Suomi – Tshekki (miehet)

Ke 23.5. Jyväskylä
Suomi – Ranska (naiset)

La 26.5. Tampere
Suomi – Portugali (miehet)
Suomi – Unkari (naiset)

Ke 30.5. Turku
Suomi – Espanja (miehet)
Suomi – Kroatia (naiset)