Naisten Mestaruusliigan pudotuspelijoukkueet selvillä, VaLePalle runkosarjavoitto

Lentopallon Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat ovella. Kuudestatoista pudotuspelipaikasta on enää yksi ratkaisematta.

Naisten Mestaruusliigassa kaikki kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat selvillä. LP Viesti on hyvin lähellä runkosarjan voittoa, ja todennäköinen puolivälierävastustaja on LP-Vampula.

HPK on yhtä todennäköinen sarjakakkonen; vastaan ensimmäisellä pleijarikierroksella on tulossa Nurmon Jymy. Saletissa kevään pudotuspeleihin ovat lisäksi OrPo, Pölkky Kuusamo, LiigaPloki ja LP Kangasala.

Woman Volley taistelee, mutta suoritus ei riitä kuin karsijan paikkaan. Kovimmin tyrkyllä karsintavastustajaksi 1-sarjasta ovat kuopiolainen Puijo Wolley ja Rantaperkiön Isku.

Naisten Mestaruusliigan viimeiset runkosarjaottelut pelataan tulevana sunnuntaina eli 4. maaliskuuta.


Miesten Mestaruusliigassa VaLePa haki lauantaina 3-1-voiton Akaa-Volleylta ja varmisti runkosarjan voiton. Puolivälierissä vastaan tulee Vantaa Ducks tai Kokkolan Tiikerit.

Juuri Ducksin ja Tiikereiden välillä ratkeaa viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo. Molemmilla on kaksi ottelua jäljellä, ja Ducksilla on viiden pisteen kaula. Perjantaina Ducks vierailee LEKA Volleyn salissa ja Tiikerit Team Lakkapään luolassa. Jos kahdeksas sija ei ratkea näissä peleissä, tulee viimeiselle runkosarjakierrokselle tulikuuma huipentuma: Ducks-Tiikerit.

Menneenä viikonloppuna Ducks pelasi mainiosti pohjoisella kiertueellaan ja otti yhteensä neljä pistettä Lakkapää- ja Etta-otteluista.

Rantaperkiön Isku ja Akaa-Volley pitävät liigassa perää, mutta molemmilla on teoreettinen mahdollisuus vielä yhdeksänteen sijaan. Liigan kymmenes ja yhdestoista pelaavat keväällä karsinnat 1-sarjan parhaita vastaan.

Miesten Mestaruusliigan viimeiset runkosarjaottelut käydään lauantaina 10. maaliskuuta.