OrPo ja LP Kangasala pääsevät esiin komeasti valtakunnanverkossa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspeleissä käynnistyy lauantaina puolivälieräsarja Oriveden Ponnistuksen ja LP Kangasalan välillä.

OrPo sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja LP Kangasala kuudenneksi. Keskeiset kaksintaistelut ovat tilastojen perusteella seuraavat (OrPo – Kangasala):

Passarit: Olga Vergidou – Mita Uiato
Hakkurit: Lemos Francyele – Annukka Paloniemi
Yleispelaajat: Jessica Kosonen – Danielle Brisebois
Keskitorjujat: Saara Lepistö – Jessica Wagner
Liberot: Sanna Häkkinen – Emilia Sipilä


– Tällä kaudella on kaikki pelissä, jotta viedään LP pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle. Henkilökohtaisesti pyrin parantamaan omaa ja joukkueen peliä ja jättämään positiivisen vaikutelman kaudesta, Uiato alusti somessa.

Joukkueet pääsevät esiin komeasti valtakunnanverkossa, sillä Yle Areena lähettää kello 17 alkavan ottelun suorana. Areenan seuraava peli on tiistaina käytävä puolivälieräsarjan kolmas kohtaaminen Pölkky Kuusamo – LiigaPloki.

Ottelusarjat (puolivälierät eivät siis ole ”pareja”, kuten monet lähteet ilmaisevat) pelataan niin sanotusti paras viidestä -menetelmällä, eli jatkopaikan saavuttaminen vaatii kolme otteluvoittoa. Myös välierissä ja loppuotteluissa pelataan kolmesta otteluvoitosta.

Puolivälierien ottelusarjat naisten Mestaruusliigassa

LP Viesti – LP-Vampula, otteluvoitot 1-0
HPK – Jymy, otteluvoitot 1-0
OrPo – LP Kangasala, alkaa lauantaina
Pölkky Kuusamo – LiigaPloki, otteluvoitot 1-0