Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierät alkavat – VaLePa puolustaa mestaruutta

Kuva: CEV.lu

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Ensimmäisinä pelataan neljä puolivälieräsarjaa. Ottelusarjan voittaminen edellyttää kolmea otteluvoittoa. Puolivälierien voittajat jatkavat välierissä, ja hävinneiden kausi päättyy.

Seuraavassa katsaus jokaiseen ottelusarjaan.

VaLePa – Vantaa Ducks

Kun runkosarjaykkönen ja hallitseva mestari lähtee pudotuspeleihin sarjan kahdeksatta vastaan, on muodikasta arvella, pelaavatko ykköset ns. takki auki. Tähän ottelusarjaan ajattelutapa ei sovi laisinkaan. VaLePa on näyttänyt kokeneimpien pelaajiensa (Mikko Esko, Olli Kunnari, Urpo Sivula) johdolla, ettei asenne rakoile. Jos Ducks saa taisteluvaihteen silmään ja paketti pysyy kasassa, luvassa on mielenkiintoinen sarja. VaLePa silti jatkoon.

Sampo Volley – Raision Loimu

On ollut jo pitkään selvää, että Sampo Volley pelaa toistaiseksi viimeistä liigakauttaan. Sampo ja LEKA Volley yhdistyvät ja pelaavat ensi kaudella Savo Volleyna. Fuusiojoukkueet ovat pelanneet sananmukaisesti kuin viimeistä päivää, ja Sampo kipusi jopa sarjakakkoseksi. Sampo on vahvassa vireessä. Samaa ei voi sanoa Loimusta, joka päätti runkosarjan neljään tappioon. Sampo nousee selväksi suosikiksi, mutta Loimulla on hyvät kiusaajan asetelmat.

Lentopalloseura Etta – Team Lakkapää

Puolivälierien namu. Etta oli runkosarjan ilopilleri, ja rahkeita mitataan taas, kun vastaan tulee toinen pohjoisemman Suomen liigaporukka. Runkosarjassa voitot menivät Ettalle 2-1. Marraskuussa rovaniemeläiset säväyttivät voittamalla Oulussa 3-2. Pelillisesti Etta on vastustajaansa edellä. Jos pudotuspelikiima valtaa Lakkapään, ison yllätyksen ainekset ovat olemassa.

Hurrikaani-Loimaa – LEKA Volley

Hurrikaani ja LEKA lähtevät pelillisesti tasaisimpaan puolivälierämittelöön. Hurrikaani vei keskinäiset pelit runkosarjassa 2-1. LEKA-hakkuri Samuli Kaislasalolla on hieno mahdollisuus antaa vaikkapa maajoukkuenäyttöjä. Hurrikaanin kotiottelut ovat hyvätunnelmaisia, joten kotiedullakin on merkityksensä. LEKAn pelaajat haluavat toisaalta päättää joukkueen liigataipaleen kunnialla. Hurrikaani menee jatkoon, mutta vain jos se pystyy näyttämään olevansa kovempi paitsi pelillisesti myös henkisesti.

Kaikkien sarjojen avausottelut pelataan keskiviikkona. Toiset ottelut ajoittuvat torstaille, perjantaille ja lauantaille.