Sampo-valmentaja Timo Tolvanen: Hyökkääminen oli hyvää laajalla rintamalla

Runkosarjassa voi joskus tyytyä 2-3-tappioon ja yhteen sarjapisteeseen, mutta pudotuspeleissä niukoilla tappioilla ei tee yhtikäs mitään.

Tästä Sampo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen muistutti joukkuettaan. Se tuotti tulosta. Sampo voitti Raision Loimun puolivälieräsarjan avausottelussa  3-1.

– Paljon etukäteen juteltiin siitä, ettei meidän kannata omaa peliämme lähteä muuttamaan ja muistetaan, ettei nyt pelata enää sarjapisteistä, vaan ainoastaan voitoista. Hyvin pojat jaksoivat sen muistaa, Tolvanen sanoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.

– Kiva, kun alkoivat vähän eri pelit. Tyytyväinen olen meidän peliin, hyökkääminen oli hyvää laajalla rintamalla. Loimu on ollut hyvä torjuntajoukkue, ja saatiin jätettyä vastustaja viiteen torjuntaan.

Sammon yleispelaaja Andrus Raadik intoutui vallan mahtavaan pelivireeseen. Loimun valmentaja Christophe Achten antoi virolaiselle kehuja auliisti.

– Avaintekijä oli Raadikin 29 pistettä, hän oli uskomaton. Mutta en syytä pelaajiani, me pelasimme hyvin. Sammon kai kuuluisi voittaa tuolla joukkueella, mutta me yritimme tehdä sen hankalaksi, ja oli mukavaa, että onnistuimme siinä. Gino (Loimun hakkuri Gino Naarden) oli erittäin hyvä tänään, mutta ei saanut apua laitureilta, Achten paketoi.

Puolivälierät jatkuvat torstaina otteluilla Vantaa Ducks – VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa – LEKA Volley. VaLePalla ja LEKAlla on voitot alla avausotteluista.