Torstaina voittoihin VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa

Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolivälieräotteluissa olivat torstaina voitokkaita VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa.

VaLePan ja Vantaa Ducksin välisessä sarjassa vallitsee ylivoima. VaLePan kaksi 3-0-voittoa kertovat, kumman hyväksi. Torstaina VaLePa oli selvästi parempi kaikilla osa-alueilla ja vei erät 25-20, 25-18 ja 25-19.


Ottelu pelattiin Vantaan Energia Areenalla Myyrmäessä. Paikalla oli vain 550 katsojaa, vaikka pelipaikka oli tavallista parempi, käsillä mahdollisesti kauden viimeinen kotiottelu ja vastassa hallitseva Suomen mestari.

Urpo Sivula tykitti 17 pistettä VaLePalle, Olli Kunnari ja Erik Sundberg hoitelivat vastaanottopelin. Ducksin hakkuri Karl Külaots sai 10 pinnaa kasaan. VaLePa vältti syöttämistä Ducksin varmalle liberolle Pasi Hyväriselle, ja tälle merkittiinkin ainoastaan seitsemän aloituksen vastaanottoa.

Hurrikaani-Loimaa taisteli ottelusarjan tilanteeseen 1-1. Hurrikaani kukisti kotisalissaan kuopiolaisen LEKA Volleyn 3-2. Antti Ropponen hakkuroi komeasti 23 pistettä ja päätti hyökkäykset 61-prosenttisesti. LEKA-kollega Samuli Kaislasalo kirjautti 19 pinnaa.

Aloitussyöttö on Hurrikaanille haastava. Kahdessa ottelussa se on tehnyt yhteensä 46 syöttövirhettä.

– Meillä on aika railakkaita syöttäjiä, välillä vähän roiskuu, Hurrikaani valmentaja Lauri Rantanen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– LEKA oli tänään äärettömän tehokas ensimmäisessä erässä. Lopulta ehkä meidän tehokkaampi hyökkäyspelimme ratkaisi, hän jatkoi.