Runkosarjan ilopilleri Etta joutui pudotuspeleissä pinteeseen

Lakkapään Jouni Palokangas. Kuva: CEV.lu

Rovaniemeläinen Team Lakkapää nousi voitoin 2-0 johtoon lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa Oulun Lentopalloseura Ettaa vastaan.

Lauantaina Lapin urheiluopistolla Lakkapää kumosi Ettan suoraan erin 3-0. Ensimmäisen ottelun Lakkapää voitti 3-2 oltuaan kahden erän tappioasemassa, joten rovaniemeläiset ovat voittaneet ottelusarjassa nyt kuusi erää perättäin.

Voittajien paras lauantaina oli amerikkalaisvahvistus Gabriel Domecus. Hän teki 14 pistettä ja hoiti päävastuun aloitussyöttöjen vastaanotosta.

– Pelasimme tänään hyvin joukkueena. Pelasimme omaa peliämme sen suurempia miettimättä, Domecus tokaisi lehdistötilaisuudessa.


Ettalta ei kauden alussa välttämättä odotettu ihmeitä, mutta pirteän jätkämäinen lentopalloilu vei oululaisryhmän aina runkosarjan kolmoseksi. Puolivälieriin se lähtikin ennakkosuosikkina.

– Lakkapää oli tänään rohkea ja hyvä. Vastustajan passari (Joshua McKay) oli tänään loistava. Emme osanneet käsitellä menestyspaineita. Lopputulos on ihan oikeutettu, Ettan valmentaja Olli Kuoksa summasi.

Puolivälieräsarjan voittaminen vaatii kolme otteluvoittoa. Sunnuntaina pelataan kaikkia neljää ottelusarjaa: muut puolivälierät ovat VaLePa-Vantaa Ducks (voitot 2-0), LEKA Volley – Hurrikaani-Loimaa (1-1) ja Sampo Volley – Loimu (2-0).