LEKA Volleylla kohtalonottelu – Matti Oivanen tikissä

Hurrikaani-Loimaalla on maanantaina mahdollisuus passittaa kuopiolainen LEKA Volley historiaan.

Hurrikaani johtaa lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjaa voitoin 2-1. Jos LEKA häviää maanantaina kotonaan, poistuu se liigakartalta: LEKA ja Pielaveden Sampo fuusioituvat ensi kaudeksi, ja pääsarjassa pelaa uusi seura Savo Volley.


LEKA avasi sarjan 3-1-vierasvoitolla. Sen jälkeen Hurrikaani voitti erin 3-2 ja 3-1. Sunnuntaina LEKA otti pataan kotikentällä. Kuopiolaisten hakkuri Samuli Kaislasalo antoi ymmärtää, että tasoero on pieni.

– Harmittaa, että hävittiin kotona. Saatiin Hurrikaani näyttämään ehkä vähän paremmalta kuin se olikaan, Kaislasalo kommentoi seuran verkkosivuilla.

Yksi Hurrikaani valttikorteista on maajoukkue- ja arvokisasankari Matti Oivanen. Keskitorjuja pelasi upeasti sunnuntain matsissa.

– ”Bucu” (passari Maksim Buculjevic) on antanut pudotuspeleissä paljon enemmän ruokaa keskelle kuin runkosarjassa. Ja mikä ettei, kun kulkee niin hyvin, Oivanen sanaili Hurrikaanin sivuilla.

Välieriin on paikat varmat jo Team Lakkapäälle ja Sampo Volleylle. Hurrikaani-LEKA-sarjan lisäksi kesken on VaLePan ja Vantaa Ducksin otatus. VaLePa johtaa voitoin 2-1. Vantaalla isketään tiistaina.