Vantaa Ducks härnää mestaria, peräänkuuluttaa mölyä mökkiin

Markus Kaurto ja valmentaja Sami Kurttila kuuluvat VaLePan avainhenkilöihin.

Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Vantaa Ducks jatkaa hallitsevan mestarin VaLePan kiusaamista tiistaina.

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierissä pelataan neljäs osaottelu. Vantaalla vieraileva VaLePa johtaa voitoin 2-1, ja paikan valtaaminen välieriin vaatii kolme voittoa. Ducks pakotti sarjan vähintään neljään otteluun yllätettyään VaLePan Sastamalassa 3-2.


Tasoero joukkueiden välillä on kiistaton. Kun pudotuspelejä pelataan, taisteluhenki voi kaventaa eroa oleellisesti. Ducksin leirissä usko ei horju.

– Vantaa Ducksin unelma välieristä on vahvasti elossa. Unelma on enää kahden voiton päässä, Ducks linjaa somessa ja peräänkuuluttaa ”mölyä mökkiin”.

Keskitorjuja Markus Kaurto on yksi VaLePan valttikorteista. Hän on sarjan ykkönen niin plus-miinus-tilastossa (+35), torjuntapisteissä (10) kuin ässäsyötöissä (4, sama määrä on joukkuekaveri Erik Sundbergillä ja Ducksin Miro Määttäsellä).

VaLePan hakkuri Urpo Sivula on ollut ottelusarjassa tuotteliain 42 pisteellään. VaLePan libero Florian Ringseis taas pätee vastaanotossa: hänen nostoistaan peräti 67 % on tilastoitu positiivisiksi.

Hurrikaani-Loimaa ja LEKA Volley pelaavat viidennen ja ratkaisevan puolivälieräottelun torstaina Loimaalla. Team Lakkapää ja Sampo Volley ovat jo buukanneet paikat neljän joukkoon.