VaLePa voi olla finalisti jo kiirastorstaina

Rovaniemeläinen Team Lakkapää on joutunut ahtaaseen rakoon lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä. Hallitseva Suomen mestari VaLePa johtaa välieräsarjaa jo voitoin 3-0.

Keskiviikkona VaLePa voitti Rovaniemellä 3-0. Viimeinen erä kertoi paljon siitä, missä mennään: Lakkapää sai vain 12 pistettä.

– Kolmanteen erään meillä loppui usko, kotijoukkueen valmentaja Henri Tuomi myönsi lehdistötilaisuudessa.

– Viimeinen erä meni ohi. Taistelu loppui kolmanteen erään, komppasi yleispelaaja Jere Mäkinen.

VaLePan valmentaja Sami Kurttila korosti, ettei voitto tullut ilmaiseksi.

– Ensimmäisessä erässä meillä oli musta hetki. Meillä tuli meitä leimaava kiire siinä hetkessä. Ensimmäisen erän voitto oli todella tärkeä. Tämä oli koko joukkueen voitto. Huomenna pyrimme olemaan vielä parempia, Kurttila sanoi viitaten torstaiseen peliin.


Hurrikaani-Loimaan ja Sampo Volleyn välisessä sarjassa on pelattu kerran molempien kotisalissa. Kummallakin kerralla Hurrikaani on poistunut kentältä voittajana.

Keskiviikkoisessa 3-2-kotivoitossa Max Staples ahkeroi yleispelaajan tontilta peräti 29 pistettä, joista viisi tuli torjunnalla.

– Vaikea peli. Olen todella väsynyt. Tauon jälkeen syöttömme hävisi, hän kertasi.

Sampo-valmentaja Timo Tolvanen painottaa, että paras seitsemästä -sarjassa voi tapahtua vielä mitä tahansa.

– Kuusi erää meni ennen kuin saatiin peli käyntiin. Laidasta ei ole onnistuttu, mutta kolmannessa erässä alkoi pallo kuolla myös sieltä. Vielä ei veto riittänyt kuitenkaan ottelun voittoon saakka. Huomenna jatketaan. Kaikki on vielä auki, Tolvanen sanaili.

Kiirastorstaina pelataan välieräottelut Hurrikaani-Sampo ja Lakkapää-VaLePa.