Yleispelaajan tontti ongelma Suomen naisten maajoukkueessa

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi iloitsee, että pelaajapaketti on pysynyt kasassa.

– Vaihtuvuutta on erittäin vähän viime vuoteen, ja se onkin yksi menestymisen kulmakivistämme. Olemme saaneet nyt jatkuvuutta myös pelaajistoomme. Lisäksi pelaajien sitoutuminen tuntuu olevan kovalla tasolla, Kangasniemi kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Nuoria, nälkäisiä ja kehittyviä pelaajia tietysti nostetaan rinkiin, esimerkiksi Hilkka Hujanen. Myös hiukan vanhemmalla iällä voi vielä kehittyä, kuten Eveliina Koljonen tekee, päävalmentaja lisää.

Suomen naiset valmistautuvat Euroopan kultaiseen liigaan (Golden European League) ja EM-karsintoihin. Seuraavassa Lentopallo.infon arvio Suomen avainpelaajista.

Passari: Kaisa Alanko. Kaisa ei näyttele seurajoukkueessaan Schwerinissä juuri nyt järin suurta roolia, mutta hän lienee selkeä valinta ykköspassariksi. Selkeää haastajaa ei ole, mutta mitä tekee vaikka Yhdysvalloissa passaava Carina Lehto?

Hakkuri: Piia Korhonen, Suomen tämän hetken paras lentopalloilija. Nuorella iällä tähtipelaaja Bundesliigassa. Ei haastajaa maajoukkueessa. Pauliina Vilponen sparraa.

Keskitorjujat: Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman. Pihlajamäki on avainpelaaja Ranskan liigassa, Öhman kenties paras suomalainen Mestaruusliigassa. Mielenkiintoinen pelipaikka, sillä haastajiakin löytyy: Karoliina Friberg, Anna Czakan sekä Madsenin siskokset Michaela ja Yasmine.

Yleispelaajat: Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi. Pelipaikka on ongelmallinen. Kosonen lienee ainut selkeä valinta, vaikkei hänkään edusta kovaa kansainvälistä tasoa. Kokenut Nette Tuominen ja nouseva hahmo Suvi Kokkonen haastajina.

Libero: Roosa Koskelo. Maailmanluokan nainen pelipaikallaan. Kaikki muut valitut ovat hyviä kirittäjiä: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen ja Saana Koljonen.

Ottelut kultaisessa liigassa alkavat 19. toukokuuta.