Mestarien liigan lopputurnauksen konsepti ja logo julki

Lentopallon miesten Mestarien liigan lopputurnauksen konsepti ja logo julkistettiin perjantaina.

Kauden neljä parasta eurooppalaista seurajoukkuetta kisaavat Final Four -turnauksessa Venäjän Kazanissa 12. ja 13. toukokuuta (lauantai ja sunnuntai).

”Mikä meitä yhdistää?” on turnauksen konseptin perusajatus.

– Riippumatta kansalaisuudesta, uskonnosta, iästä tai mistään muusta sosiaalisesta tekijästä, meitä yhdistää rakkaus urheiluun, rakkaus lentopalloon. Lentopallo on enemmän kuin urheilua. Se on elämämme, kuuluu ylevä linjaus.

Lopputurnauksen logo on tyyliltään pelkistetty, ja se hehkuu Mestarien liigan tutussa sinivärissä. Lentävän pallon voi mieltää myös avoimeksi kämmeneksi.

– Se on symboli sille, kuinka ihmiset löytävät toisensa yhtenäisyyden ja ystävyyden hengessä.


Isäntäjoukkue Zenit Kazan sai paikan lopputurnaukseen osallistumatta pudotuspeleihin. Zenit, hallitseva seurajoukkueiden maailmanmestari, voitti Mestarien liigassa kaikki kuusi alkulohko-otteluaan. Final Four -ottelut pelataan 7 000 katsojaa vetävässä hallissa.

Loput kolme lopputurnausjoukkuetta varmistuvat kaksiosaisissa pudotuspeliotteluissa Perugia-Novosibirsk, Civitanova-Trentino ja Zaksa-Friedrichshafen. Ensimmäiset osaottelut pelataan ensi keskiviikkona.

Suomalaisväriä saatetaan saada Final Fouriin, sillä Tommi Siirilä kuuluu Perugian miehistöön. Kaudella nähtiin myös VaLePa, ensimmäinen suomalainen miesten joukkue nykymuotoisessa Mestarien liigassa.