Viisi parasta pelaajaa lentopallon naisten Mestaruusliigan finaaleissa

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelusarja alkaa torstaina. LP Viesti ja HPK taistelevat Suomen mestaruudesta kolmannen kerran perättäin.

Loppuottelusarjan voittaminen ja SM-kullan valtaaminen vaatii kolme otteluvoittoa. Sarja alkaa runkosarjavoittaja LP Viestin kotikentällä.

Seuraavassa ottelusarjan parhaat pelaajat painotuksella kykyihin kullakin pelipaikalla.

5. Yleispelaaja: Noora Kosonen, LP Viesti
Kummallakaan joukkueella ei löydy loistokkuutta yp:n tontille, mutta varsinkin, jos ottelusarja venyy pitkäksi, Kososen kokemus, urheilullisuus ja taito nousevat suureen arvoon. HPK:n Suvi Kokkonen haastaa; jokerikorttina joukkuekaveri Vicky Savard, jos hänet tälle tontille roolitetaan.

4. Passari: Viktoria Tutshashvili, LP Viesti
Erittäin tiukka kamppailu ”Vikin” ja HPK:n Chloe Collinsin välillä. Molemmat ovat taitavia ja monipuolisia pelaajia. Kokemus ja suomalaisen sarjalentopalloilun tuntemus taittavat taiston niukasti LP Viestin passarin hyväksi.


3. Hakkuri: Kertu Laak, LP Viesti
Vaikka taso heittelisi, virolaispelaaja Laak nousee finaalien parhaaksi hakkuriksi. HPK-haastajana pelaa Savard tai Aleksandra Terzic: ainesta ei ole kuin Laakin kirittäjäksi, etenkin, jos sarja venyy.

2. Libero: Saana Koljonen, HPK
Yhtä selkeästi kuin Laak on paras hakkuri Koljonen on paras libero. LP Viestin Hillaelina Hämäläisen mahdollinen kuntoutuminen voi muuttaa asetelmaa. Yllätyshahmo on Viestin Hanna-Mari Arminen, joka palasi pelikentille pitkän tauon jälkeen.

1. Keskitorjuja: Daniela Öhman, HPK
Mestaruusliigan finaaleilta sopii odottaa laadukasta keskipelaamista kautta linjan. Öhmanin lisäksi HPK:n Yasmine Madsen ja Viestin Anna Czakan ovat Suomen maajoukkuepelaajia. Pelipaikan ja koko sarjan suurin jokeri on HPK:n Michaela Madsen. Hän ei ole pelannut koko kaudella polvivaivan takia. Urheilullinen, määrätietoinen ja taitava Öhman, 21, pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan Suomessa. Edessä siintävät ammattilaisvuodet.

Otteluohjelma Mestaruusliigan verkkosivuilla