Daniela Öhman tähyää ulkomaille – kuopiolaiset sekoittavat liigapakkaa

Vaikka lentopallon Mestaruusliigan kauden päättymisestä on vain hetki, joukkueiden leireistä kuuluu jo kummia.

Seuraavassa tietoja sekä miesten että naisten liigajoukkueiden näkymistä.

Hurrikaani-Loimaa: Keskitorjuja Dimitri Shestak poistui vahvuudesta kesken pudotuspelien. Syynä oli sopimusrikkomus.

Savo Volley: Ensi kaudella Savo Volley ottaa paikan liigassa Sampo Volleyn ja LEKA Volleyn fuusioiduttua. LEKAssa pelannut maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo ei kuulu suunnitelmiin, sillä hän varmisti äskettäin mielenkiintoisen siirron Japanin liigaan.

Savo Volley pitää ensi viikolla tiedotustilaisuuden, jonka myötä ollaan paljon viisaampia joukkueen ja seuran tilanteesta.

Ketkä olivat kauden parhaat pelaajat – äänestä tästä!

Vantaa Ducks: Yleispelaaja ja joukkueen ikoni Toni Kankaanpää on luvannut jatkaa uraansa.

Kokkolan Tiikerit: Tapio Nissin tilalle päävalmentajan työhön tulee Mikko Keskisipilä.

Rantaperkiön Isku: Libero Tommi Roininen, 34, lopettanee liigatason pelit.

Huomautus: Isku ja Akaa-Volley voittivat karsintaottelusarjansa. Toisin kuin monissa lähteissä on ilmaistu, karsinnan voittaminen ei takaa liigapaikkaa. Voittajat saavat vasta mahdollisuuden anoa paikkaa Mestaruusliigaan ensi kaudeksi.


HPK: Kerho eteni naisten Suomen mestaruuteen, vaikka joukkue meni lähes täysin uusiksi. Muutoksia lienee tiedossa jälleen. Keskitorjuja Daniela Öhman tähyää paikkaa ulkomaille jo tulevaksi kaudeksi. Passari Chloe Collins pitää todennäköisesti välivuoden. Hakkuri Vicky Savard vapailla markkinoilla.

LP Kangasala: Sarjan todennäköisesti paras keskitorjuja Jessica Wagner, toinen keskitorjuja Oni Lattin ja passari Mita Uiato ovat toistaiseksi avoimia tapauksia.

LiigaPloki: Sarjanelonen vahvistuu keskitorjuja Elizabeth Fieldillä. Yhdysvaltalainen Field on pelannut LiigaPlokissa aikaisemminkin. Lisäksi kokemusta löytyy Tshekin ja Saksan pääsarjoista. Jukka Koskinen jatkaa valmentajana. Alex Reid, Canace Finley ja Meredith Hardy vapailla vesillä.

OrPo: Apostolos Oikonomou jatkaa päävalmentajan tehtävässä.

Pölkky Kuusamo: Joukkueeseen liittyvät keskitorjuja Mia Swanegan ja yleispelaaja Adeja Lambert. Molemmat ovat yhdysvaltalaisia. Nuori yleispelaaja Jenna Mustonen saapuu Savonlinnan Ajosta. Valmentajan työssä jatkaa Tuomas Alatalo.

Kovan tason pelaajat Malina Terrell ja Mara Green vaihtavat maisemaa.

WoVo: Liigajumbo voitti karsinnassa 1-sarjan mestarin Puijo Wolleyn ja saa hakea liigapaikkaa ensi kaudeksi. Savon Sanomat uutisoi, että myös Puijo aikoo hakea liigapaikkaa.