Yleisö äänesti miesten Mestaruusliigan tähtikokoonpanon

Lentopallo.infon tähdistökokoonpano miesten Mestaruusliigan pelaajista on julkistettu. Valinnat tehtiin kaikille avoimella yleisöäänestyksellä.

Äänestys tavoitti tuhansia lentopallon ystäviä, ja sähköisillä uurnilla kävi 300 innokkainta.

Seuraava tähdistökokoonpano edustaa ainoastaan Lentopallo.infon ja sen lukijoiden mielipidettä.

Paras passari ja vuoden pelaaja: Mikko Esko, VaLePa
Täysin suvereeni esitys kokeneelta maajoukkue- ja arvokisasankarilta. Esko oli keskeinen tekijä sekä Suomen mestaruudessa että hienossa Mestarien liigan esityksessä. Eskon ääniosuus oli niin valtava, että hänet on helppo nimetä myös vuoden parhaaksi pelaajaksi miesten Mestaruusliigassa.

Paras hakkuri: Joonas Jokela, Lentopalloseura Etta
Etta esitti runkosarjassa vetävää lentopalloa. Yksi ehdottomista hahmoista oli nuori Jokela, jonka seuraavana haasteena on paikan valtaaminen maajoukkueessa.

Paras libero: Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks
Hyvärinen palasi liigakentille kesken kauden ja valloitti fanien sydämet. Ducks oli ainoa joukkue, joka pystyi ottamaan VaLePalta otteluvoiton pudotuspeleissä.


Paras yleispelaaja: Olli Kunnari, VaLePa
Eskon kanssa liigan ikivihreää loistokaartia. Välillä oli diesel päällä, mutta kauden ratkaisuhetkillä Kunnari näytti taas, kuka on kuka.

Toinen tähdistöyleispelaaja: Erik Sundberg, VaLePa
Ruotsalainen murtautui tähdistöön ainoana ulkomaalaisena – varsin onnistunut avauskausi Suomessa siis. Sundberg joutui usein vastustajan aloitussyöttöjen maalitauluksi. Kaveri suoriutui vaativasta tehtävästään ilmeisen hyvin.

Paras keskitorjuja: Markus Kaurto, VaLePa
Suomalaisen lentopalloilun kuumin keskitorjuja? Kun Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen ovat ajautuneet eurojoukkueissaan sivurooleihin, Kaurto taistelee tosissaan avauksen paikasta maajoukkueessa.

Toinen tähdistökeskitorjuja: Matti Oivanen, Hurrikaani-Loimaa
Eskon ja Kunnarin ohella luotettavaa kokenutta kaartia. Jos halua olisi ja paikat kestäisivät, ”Masse” olisi köykäisesti maajoukkuekamaa edelleen.


Vuoden valmentaja: Sami Kurttila, VaLePa
Suomen mestaruus tuli liiankin helposti, joten suurin sulka hattuun on VaLePan luotsaaminen Mestarien liigaan. Hyötyi ylivertaisesta pelaajamateriaalista, mutta ansaitsee mestarivalmentajan tittelin muitta mutkitta.

Haastajatähdistö: Niko Haapakoski (Etta) – Antti Ropponen (Hurrikaani) – Andrus Raadik (Sampo) – Matti Hietanen (Isku) – Tuomas Koppanen (Loimu) – Tommy Carmody (VaLePa) – Florian Ringseis (VaLePa)

Fanit kertovat

Äänestämisen lisäksi fanit saivat jättää kommenttinsa menneestä kaudesta. VaLePan ylivoima nousi selkeäksi teemaksi.

”VaLePan ylivoima vähän latisti. Se ei ole VaLePan vika. Epätasaiset esitykset joukkueilta jäivät mieleen. Mielestäni valmennuksen taso ei päätä huimaa. Pelejä on aivan liikaa”

”VaLePa liiankin ylivoimainen”

”VaLePa ärsyttävän ylivoimainen”

”VaLePa entistä vahvempi ja varmempi – kohti seuraavaa Mestareitten liigan kautta!”

”Yhden, ylivoimaisen joukkueen show. Todellisia haastajia kaivataan!”

”Jäi mieleen yksi sana, ylivoima”

”Sarjaohjelma täysin vääristynyt. Vantaa Ducks joutui pelaamaan kolmanneksen sarjasta ennen lokakuun loppua ja sarjan alun pelisuma johti rasitusvammoihin”

”Ihan hyviä suomalaisia ratkaisupelaajia on tulossa”

”Marko kentälle”

”VaLePa liian ylivoimainen”

”Miesten liiga oli tasainen, luukun ottamatta VaLePan ylivoimaa”

Katso tästä Lentopallo.infon valinnat naisten liigan tähdistöksi