Lentopallon Mestaruusliiga ei heltynyt Puijo Wolleylle

Kuopiolainen Puijo Wolley jatkaa lentopallon naisten 1-sarjassa.

Puijo Wolley haki paikkaa Mestaruusliigaan. Mestaruusliigan hallitus piti kokouksen maanantaina ja päätti olla lisäämättä liigan joukkuemäärää.

Menneellä kaudella Puijo Wolley voitti 1-sarjan ja pääsi karsimaan liigapaikasta. Karsintaottelusarjan voitti liigajoukkue Woman Volley. Karsinnan panoksena oli mahdollisuus hakea liigapaikkaa.

WoVo saa siis karsinnan voittajana hakea liigapaikkaa. Rovaniemeläisjoukkueen jatkaminen liigassa on todennäköistä.


Puijo Wolleyn päävalmentaja Elina Salomäki on tyytymätön liigan päätökseen.

– Mestaruusliigan hallituksen päätös “pitäytyä aikaisemmassa linjauksessaan” ja perustelut asialle vetävät aika sanattomaksi, Salomäki sanoo Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

– Liiga näkee, että nousu tehdään vain urheilullisin perustein, ja toisena perusteena he näkevät, että joukkueiden määrän nostaminen ei ole perusteltua, koska pelaajia lähtee enemmän ulkomaille. Liigan näkemys on, että “tämän vajeen paikkaaminen ulkomaispelaajilla ei ole oikea tapa viedä lentopalloa eteenpäin”.


Salomäki korostaa, että Puijo Wolley on satsannut nimenomaan nuoriin, suomalaisiin pelaajiin.

– Se on tapa, jolla haluan valmentaa. Liiga olisi mielestäni oikea paikka kasvattaa uusia kansainvälisen tason pelaajia, Elina Salomäki kommentoi.

Mestaruusliiga on tarkoitus viedä läpi yhdeksällä joukkueella, kuten menneelläkin kaudella.

Ilmoitus

Lentopallo.info ja MielipideMaailma toimivat yhteistyössä. Liity maksutta ja helposti kuluttajapaneeliin – tuet myös Lentopallo.infon toimintaa