Kymmenen kovinta pelaajauutista lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon kotimaisten pääsarjojen päättymisestä on noin kuukausi. On hyvä hetki tarkastella, mitkä ovat kevään merkittävimmät siirto- ja sopimusuutiset pelaajarintamalla.

10. Anniina Keinonen, Nurmon Jymy

Nurmon Jymy lähtee tosissaan vakiinnuttamaan liigapaikkaa, ja tärkeä palanen hankkeessa on Ranskasta palaava passari Anniina Keinonen. Anniina (vielä sukunimellä Antikainen) on ollut voittamassa kolmea Suomen mestaruutta ja pelannut maajoukkueessakin.

9. Erik Sundberg, VaLePa

Mestarijoukkue kiinnitti Sundbergin jatkosopimukseen. Pitkä yleispelaaja ei ole sateentekijä, mutta voi vielä sellaiseksi kasvaa. Kaveri kaipaa varmuutta vastaanottoon ja juonikkuutta hyökkäyspeliin.

8. Mia Swanegan, Pölkky Kuusamo

Hankinnat Pohjois-Amerikan yliopistokentiltä ovat aina mielenkiintoisia. Pölkyn porukka uusiutuu voimakkaasti, ja yhdysvaltalaisen Swaneganin torjuntavoima voi nousta merkittäväksi menestystekijäksi.

7. Trine Kjelstrup, Pölkky Kuusamo

Kuusamoon saapuu myös tanskalainen hakkuri Trine Kjelstrup, maajoukkuepelaaja ja maansa mestari. Hyvät mahdollisuudet sopeutua nopeasti, koska kulttuurinen hyppäys ei ole niin mittava kuin vaikka USA:sta.

6. Thiago Maciel, Vantaa Ducks

Ducksin leirissä vallitsee hyvä meininki, ja nyt halutaan myös tuloksia. Brasilialainen hakkuri Thiago Maciel, 33 vuotta ja 198 senttimetriä, on tuttu muun muassa Team Lakkapäästä. Menneen kauden hän pelasi Espanjan liigassa.

5. Nette Tuominen, OrPo

OrPossakin pelaajisto vaihtuu. Kokeneesta maajoukkuepelaajasta Nette Tuomisesta on luvassa vakautta ja johtajuutta joukkueeseen. Myös libero Sanna Häkkisen jatkosopimus lämmittää Orivedellä.


4. Suzanne Horner, LiigaPloki

Tähtipassari oli jo matkalla toisaalle, mutta hänelle onnistuttiin taikomaan jatkopahvi Pihtiputaalle. ”Ensimmäinen ammattilaiskauteni oli mahtava kokemus. Haluan jatkaa kehittymistä pelaajana ja nauttia pelaamisesta”, Horner hehkutti seuran tiedotteessa.

3. Miro Määttänen, Savo Volley

Pääkaupunkiseutu ja Vantaa Ducks saavat vihdoin jäädä, kun Määttänen tavoittelee paikkaa yhtenä Savo Volleyn avainpelaajista. Yleispelaaja tunnetaan erittäin kovasta iskulyönnistään. Kehittyminen muilla osa-alueilla veisi miehen lähemmäs maajoukkuetasoa.


2. Nelli Rantanen, OrPo

Woman Volleyta edustanut nuori maajoukkuepelaaja sijoittui runkosarjan pistepörssissä neljänneksi tehtyään 364 pistettä. Orivedellä on luvassa rutkasti vastuuta. Se tekee kehittyvälle pelaajalle hyvää.

1. Olli-Pekka “Lelu” Ojansivu, Savo Volley

Kevään siirtomarkkinoiden selkeästi suurin nimi. Suomen parhaisiin lentopalloilijoihin kuuluvan pelaajan palaaminen kotimaan liigaan nostaa koko sarjan imagoa. Jo Ojansivun, Määttäsen ja valmentaja Jukka Tuovisen kiinnitykset tekevät tulokasjoukkueesta mitaliehdokkaan.