Valmentaja Tapio Kangasniemi: Kaipasin aggressiivisempaa otetta

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue avasi lauantaina Euroopan kultaisen liigan tappiolla Kroatiaa vastaan.

Loppunumerot Splitissä pelatussa kamppailussa olivat kotijoukkueelle 3-0. Pienet pisteet kirjattiin 25-21, 26-24 ja 25-19.

Suomi esiintyi suurimman osan ottelusta kokoonpanolla, jossa passarina pelasi Kaisa Alanko, yleispelaajina Pauliina Vilponen ja Salla Karhu, keskitorjujina Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman, hakkurina Piia Korhonen sekä liberona Tiiamari Sievänen.


Vilponen kertoi, että Suomi-paidan pukeminen tuntui hienolta.

– Nautin kyllä jokaisesta pallosta. Pelasimme erien alut ihan tasapäisesti, mutta vastustaja teki tarvittavat erot yhdellä tai kahdella syöttövuorolla. Lopulta peli oli kiinni pienistä asioista sekä muutamista yksittäisistä palloista, Vilponen tuumaili.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi koki ottelussa olleen useita hyviä vaiheita.

– Varsinkin ensimmäisen erän alkupuolisko sekä toinen erä sen loppua lukuun ottamatta. Siihen olisin kaivannut vähän aggressiivisempaa otetta, Kangasniemi summasi.

– Syötön toimivuus tiedettiinkin, mutta vastustaja pysyi reagoimaan siihen kolmannessa erässä. Kroatian tasoista joukkuetta vastaan vastaanoton olisi kestettävä paremmin. Myös hyökkäyspeliin muutamaa suoraa virhettä lukuun ottamatta olen tyytyväinen.

Suomelta eniten pisteitä teki Piia Korhonen (19). Passari Kaisa Alanko järjesteli tuon tuosta makeita hyökkäyspaikkoja myös Daniela Öhmanille (12 pistettä).


Suomen naiset jatkavat kultaista liigaa keskiviikkona Jyväskylässä. Vastaan asettuu Ranska.

– Meidän kannalta on hyvä, että toinen peli tulee nopeasti. Välipäivinä ei ainoastaan palautella, vaan myös harjoitellaan ihan normaalisti. Tarkoitus on kehittyä koko ajan, Kangasniemi päätti.

Teksti: Lentopalloliitto, Heikki Kiiskinen