Lentisäijille ensimmäinen tappio Euroopan kultaisessa liigassa

Kuva: CEV.lu

Suomen ja Portugalin lentopallomaajoukkueet antoivat katsojille täyden vastineen Euroopan kultaisen liigan ottelussa Tampereella. Viiden erän jälkeen Portugali juhli voittoa erin 3-2.

Kotijoukkue voitti ensimmäisen ja neljännen erän. ”Nitroerä” oli jälleen liikanimensä mukainen. Sen Portugali väänsi hyväkseen pistein 15-13.

Suomi aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa pelasivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Samuli Kaislasalo, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen, yleispelaajat Eemeli Kouki ja Elviss Krastins sekä libero Lauri Kerminen.

Kolmannessa erässä Sakari Mäkinen otti Koukin paikan toisena yleispelaajana. Joonas Jokela puolestaan tuli hakkuriksi neljänteen erään.

Pirteää kevättä pelaava Kaislasalo ei tällä kertaa onnistunut. Hän pystyi hyökkäyksissä tappamaan pallon vain 25-prosenttisesti. Jokela toi tontille parempia lukemia, joskin neljä syöttövirhettä söivät tehokkuutta. Siirilä sai 12 pistettä, joista viisi torjunnalla.

Alexandre Ferreira (26) oli pisterintamalla vierasjoukkueen takuumies.

Hakametsän jäähallissa yleisömääräksi tuli melko vaatimaton 2 186.

Aiemmin lauantaina Suomen naiset voittivat Tampereella Unkarin erin 3-1. Naisten tilillä on kaksi voittoa ja yksi tappio. Miehillä on sama saldo. Alla oli kaksi voittoa Tshekistä.

Euroopan kultainen liiga (Golden European League) on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.