Suomen lentopallonaiset tavoittelevat täydellistä kotisaldoa

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueet pelaavat keskiviikkona viimeiset kotiottelunsa Euroopan kultaisessa liigassa. Miehet kohtaavat Espanjan ja naiset Kroatian.

Tuplaottelu pelataan Turussa. Naisilla on mahdollisuus kahlata alkulohko läpi sataprosenttisella kotisaldolla: Suomessa kaatuivat aiemmin niin Ranska kuin Unkari.


Suomen valtteihin kuuluu kova hakkuri Piia Korhonen, mutta kova on kollega Kroatian puolella verkkoa. Samanta Fabris kuuluu euroliigan pistepörssin kärkinimiin.

– Hakkuri Fabris on kyllä heidän syömähampaansa, passari Kaisa Alanko sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Kroatialta ei kauhean kovatempoista peliä tullut viimeksi heidän kotikentällään. Nyt ehkä tulee jo nopeampaa. Meille on etua, kun saadaan kotiyleisön tuki taakse. Niin oli kahdessa aiemmassa kotipelissäkin. Saatiin siitä energiaa.


Vieraissa Suomi hävisi Kroatialle. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi ei aio Turussa päästää kroaatteja helpolla.

– Kroatia on hyvä joukkue. Se on kaikissa peleissään hyökännyt erinomaisilla tehoilla. Me etsimme nyt oikeita keinoja, joilla saadaan sekoitettua heidän peliään, Kangasniemi valottaa.

Kroatia-kotiottelun jälkeen Suomi pelaa vielä vierasottelut Ranskaa ja Unkaria vastaan. Suomi, Ranska ja Kroatia ovat kukin voittaneet kaksi ottelua, Ranska on nollakerhossa. Kultainen liiga (Golden European League) on kesäturnausten kakkostaso.