Avaako Ojansivun poisjäänti Urpo Sivulalle paluureitin huipputasolle?

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkue joutuu kiperään tilanteeseen, koska hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on päättänyt jättää MM-kisat ja EM-karsinnat väliin.

Yle uutisoi Ojansivun päätöksestä tiistaina. Vetäytyminen perustuu perhesyihin. EM-karsinnat käydään elokuussa ja MM-kisat syyskuussa.

Kenen pitäisi pelata Suomen hakkurina MM-kisoissa? Äänestä tästä

Yksi urheilun vanhoista totuuksista on, että yhden avainpelaajan jääminen pois avaa tilaisuuden toiselle. Kokemuksen ja kykyjen puolesta ykkösvaihtoehdoksi nousee Urpo Sivula, 30. Neljän vuoden takaisissa MM-kisoissa hän oli pelaamassa Lentisäijille historiallista yhdeksättä sijaa. Kisojen huipennuksena Suomi voitti Bulgarian 3-0, ja Sivula pelasi kuin unelma.

– Oli kyllä hyvä peli. Se oli semmoinen once in a lifetime -homma, kaikki onnistui. Muuten turnaus oli minulta vähän aaltoliikettä, että täysin tyytyväinen ei voi olla omaan pelaamiseen, ”Upi” kertoi tuolloin.


Tuoreinta maajoukkueen hakkurikokemusta löytyy Samuli Kaislasalolta, 22. Euroopan kultaisessa liigassa hän esiintyi mainiosti ja sijoittui kuudenneksi liigan tappolyöntitilastossa. Ensi kaudeksi Kaislasalo siirtyy Japanin liigaan.

Antti Ropponen (Kaislasalon tapaan vuosikertaa 1995) on maajoukkueessa kokeneempi. Vasuri ei ollut mukana kesäisessä euroliigassa. Mukana oli sen sijaan Joonas Jokela, mutta 19-vuotiaalle lupaukselle MM-turnaus taitaa tulla vielä liian aikaisin.


Mikko Oivanen on edelleen hyvässä vireessä, mutta hän on päättänyt maajoukkueuransa.

Kultaisen liigan Suomi pelasi vaihtoehtokokoonpanolla. Poissa olivat Ojansivu, Sivula, passari Eemi Tervaportti ja yleispelaaja Niklas Seppänen. Joukkue voitti silti puolet otteluistaan.

Kenen pitäisi pelata Suomen hakkurina MM-kisoissa? Äänestä tästä