Lentopallon MM-välierät selvillä – isäntämaa Italia laulukuoroon

Kuva: FIVB

Lentopallon MM-kisojen välierissä 2018 pelaavat Puola, Serbia, Brasilia ja USA.

Välieräpaikat varmistuivat perjantain myöhäisillassa Puolalle ja Serbialle. Kun Puola vei Italialta ensimmäisen erän, kävi selväksi, ettei Italia voi enää yltää neljän parhaan joukkoon.

Italia sai lopulta laihan lohdun voitettuaan ottelun erin 3-2.


Toisessa kolmannen kierroksen lohkossa Brasilia voitti perjantaina USA:n 3-0. Ottelulla ei ollut jatkoon menon kannalta merkitystä. Se kuitenkin tiesi sitä, että Brasilia voitti lohkon, ja USA sijoittui toiseksi. Venäjä jäi semifinaaleista rannalle.

Puola voitti lohkonsa. Näin välieriksi tulivat Brasilia-Serbia ja USA-Puola.

Lentopallon MM-kisoja pelataan Torinossa. Välierät ovat lauantain ohjelmassa, ja mitaliottelut käydään sunnuntaina.

”Tuotimme kansalle pettymyksen”

Italian leirissä pettymys oli luonnollisesti suuri. Kisaisäntä kuului mestarisuosikkeihin, mutta tasaisessa huippukaartissa erot ovat äärimmäisen pienet. Kertoo paljon MM-kisojen tasosta, kun Italian ja Venäjän kaltaiset joukkueet jäävät ulos välieristä.

– Tosiasia on, että semifinaaleihin mahtuu vain neljä joukkuetta. Emme pystyneet todistamaan olevamme tarpeeksi vahvoja neljän joukkoon, Italian valmentaja Gianlorenzo Blengini kommentoi.

Passari Simone Giannelli pahoitteli tapahtunutta.

– Kannamme Italian värejä ylpeydellä, mutta valitettavasti tuotimme kansalle pettymyksen. Palaamme vielä, ja erilaisin tavoittein, sanoi Giannelli.


Puolan passari Fabian Drzyzga, joka seurajoukkuekaudella heitteli passeja Olympiakosissa Mikko Oivaselle, suitsutti joukkueensa valmistautumista.

– Väkevät alut ovat vahvuutemme. Saamme heti itseluottamusta ja momentumia. Nyt pitää toistaa sama turnauksen vahvinta joukkuetta vastaan, Drzyzga sanaili viitaten USA-otteluun.

Lentopallon MM-kisojen 3. kierroksen ottelut 28.9.2018

Brasilia-USA 3-0
Italia-Puola 3-2

Välierät 30.9.

Brasilia-Serbia kello 18.00
Puola-USA kello 22.15