Huima takaa-ajo naisten MM-kisoissa – ”Näin käy kerran sadassa ottelussa”

Kuva: FIVB

Saksa yllätti Brasilian sunnuntaina lentopallon naisten MM-kisojen toisen kierroksen ottelussa Japanin Nagoyassa.

Ennakkosuosikki Brasilia eteni kohti selkeää voittoa. Se voitti ensimmäiset erät 25-14, 25-19 ja johti kolmatta jo 21-17. Sitten Saksa sisuuntui ja esitti harvinaislaatuisen takaa-ajon. Kolme viimeistä erää menivät saksalaisille 32-30, 25-19, 17-15 ja ottelu erin 3-2.

– Tämä oli meille iso voitto. Tällainen takaa-ajo onnistuu kerran sadassa ottelussa. Tänään oli se päivä. Halusimme taistella, ja taisteluhenkeä sitten löytyikin. Toivottavasti joukkue kasvaa entisestään, Saksan valmentaja Felix Koslowski kommentoi.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

Brasilian kapteeni Natalia Pereira kehaisi Saksan nousevaa trendiä.

– Alussa syöttö, torjunta ja puolustus toimivat. Kolmannessa erässä vastustaja alkoi hyökätä hyvin. Joukkue on muutenkin parantanut viime vuosina. Meidän pitää unohtaa tämä peli ja keskittyä jatkomahdollisuuksiimme, sanoi Pereira.

Sunnuntaina pelattiin lentopallon naisten MM-kisojen toisen kierroksen ensimmäiset ottelut. Mukana on vielä 16 maata; kuusi parasta jatkavat kolmannelle kierrokselle. Tappiottomat maat kisoissa ovat Serbia, Hollanti, Italia ja USA.