”Teimme uhrauksia perhe-elämän kustannuksella” – Brasilialle kitkerä pettymys MM-kisoissa

Lentopallon naisten MM-kisoissa Japanissa kuuden parhaan joukko on selvillä. Kisojen toinen kierros pelattiin loppuun torstaina.

Kolmannen kierroksen ns. G-lohkoon arvottiin Italia, Japani ja Serbia. H-lohkon taas muodostavat Hollanti, Kiina ja USA.

MM-kisojen kolmas kierros pelataan Nagoyassa. Semifinaalit, mitalipelit sekä ottelu sijoista 5 ja 6 pelataan Yokohamassa.

Merkittävät putoajat kuuden parhaan joukosta olivat Brasilia ja Venäjä. Brasilia kuului mestarisuosikkeihin. Joukkue hävisi yhdeksästä ottelustaan vain kaksi, mutta saldo ei riittänyt tiukassa kisassa.

Torstaina brassien olisi pitänyt voittaa Japani 3-0. Voitto tulikin, mutta riittämättömällä marginaalilla 3-2.

– Tilanne oli paha. Pelaajamme eivät silti luovuttaneet missään vaiheessa. Annoimme kaikkemme. Pelaajamme tekivät uhrauksia perhe-elämän kustannuksella pelatakseen MM-kisoissa. Olen ylpeä jokaisesta, Brasilian valmentaja Jose Guimaraes lausui.

valepa, hurrikaani, liput, tampere, lentopallo, mestaruusliiga

Venäjälle taas torstainen häviö Kiinalle koitui kohtalokkaaksi. Lajin suurmaa Kiina voitti 3-1 ja jatkoi komeaa saldoaan. Joukkue on hävinnyt vain kerran. Kisojen viimeinen puhtaan pelin joukkue on Italia.

Lentopallon naisten maailmanmestaruutta puolustaa USA.