Pohjoisen porukat lähtevät kiertueelle – naisten nollakerholaiset himoavat voittoa

Sauli Sinkkonen kuuluu Akaa-Volleyn valtteihin. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa on luvassa vireä viikonloppu. Ohjelmassa on kaikkiaan kolmetoista ottelua.


Miesten liigassa pohjoisen porukat Team Lakkapää (Rovaniemi) ja Lentopalloseura Etta (Oulu) lähtevät kiertueelle. Lakkapää pelaa perjantaina Akaa-Volleyn ja lauantaina VaLePan vieraana. Etta taas kohtaa lauantaina Vantaa Ducksin ja sunnuntaina Akaan.

Sarjakärki Savo Volley ottaa sunnuntaina mittaa kotonaan Raision Loimusta. Savon maajoukkue- ja arvokisasankari Antti Siltala alkaa taas olla tutussa vireessä:

Akaa-Volley kärsii liigan vaikeinta lamakautta (kahdeksan perättäistä tappiota). Viikonloppuna on mahdollisuus kääntää suunta, sillä joukkue pelaa kotiottelutuplan.


Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy ja Woman Volley kärvistelevät edelleen voitoitta. Viikonloppuna saattavat nollat kadota voittosarakkeesta, kun Jymy emännöi Pölkky Kuusamoa ja WoVo LP-Vampulaa. Lisäksi Jymyllä on vierasottelu OrPoa vastaan.

Jymyn yleispelaaja Hilkka Hujanen vihjaa, että joukkue on hitsautumassa lupaavasti yhteen.

– Kaikki lähtee vastaanottopelistä. Sen kautta pääsee peliin mukaan. Hyökkäyspelaamisen lisäksi olemme viime aikoina parantaneet torjuntapeliä ja puolustuspelaamista. Viime pelissä pelasimme myös joukkueena hyvin yhteen, Hujanen sanoi Jymyn verkkosivuilla.

Salolainen LP Viesti porhaltaa tällä hetkellä ylivoimaisena. Perjantaina se saa kotisaliin vastaansa Pölkyn. Hämeenlinnan Lentopallokerho, joka otti Mestarien liigassa viikolla selkäsaunan, saa kovan lauantaihaasteen LiigaPlokin tullessa vieraaksi.

LP-Vampula nauttii oivaa nousukautta, alla on neljä perättäistä voittoa. Viikonlopputuplan vastustajat ovat LiigaPloki ja WoVo.

Lentopallon Mestaruusliiga 23.–25.11.2018

Miehet

Perjantai
Loimu-Hurrikaani
Akaa-Lakkapää

Lauantai
Ducks-Etta
VaLePa-Lakkapää

Sunnuntai
Hurrikaani-Ducks
Savo-Loimu
Akaa-Etta

Naiset

Perjantai
Vampula-LiigaPloki
Viesti-Pölkky

Lauantai
Jymy-Pölkky
Hämeenlinna-LiigaPloki

Sunnuntai
WoVo-Vampula
OrPo-Jymy