Selvennys lentopallon liigakarsintojen tuloksista ja niiden seurauksista

Lentopallon liigakarsinnat saatiin viikonloppuna pakettiin. Mestaruusliigan joukkuekartta muotoutuu, mutta ratkaisevat päätökset ovat vasta edessä.

Miesten liigassa viimeiseksi jäänyt Vantaa Ducks selvitti karsintasarjan heittämällä ja voitti kaikki ottelunsa. Toinen miesten karsintasarjan voittaja on Karelian Hurmos. Joensuulaisjoukkue oli 1-sarjalaisista parempi ja varmisti samalla 1-sarjan voiton.

Kolmanneksi, viivan alle, jäi Kyyjärven KyKy-Betset.

Naisten liigakarsinnan voitti niin ikään liigajumbo. Woman Volley keräsi kahdeksan pistettä, ja 1-sarjan mestariksi taisteli kuopiolainen Puijo Wolley (6 pistettä). Karelian Hurmos jäi neljällä pisteellä rannalle.

Molemmissa liigakarsinnoissa panoksena oli kahdelle parhaalle oikeus hakea liigapaikkaa. Mikään joukkue ei ole siis varmistanut vielä pelaamistaan lentopallon pääsarjassa ensi kaudella.

Liigaa hallinnoi Suomen Lentopalloliitto. Ducks, Hurmos, WoVo ja Puijo ovat todistaneet pelilliset resurssinsa, mutta liiton päätöksissä otetaan huomioon myös muut toiminnalliset voimavarat. Päätökset liigaan hyväksyttävistä joukkueista tullevat viimeistään toukokuussa.

Vaikka päätöksiä ei ole tehty, Ducks ja WoVo ovat jo antaneet ymmärtää liigapelien jatkuvan kaudella 2019–2020. Myös Puijolta löytynevät tarvitut valmiudet liigahaasteisiin.

Karelian Hurmos sen sijaan tiedotti avoimesti talousvaikeuksistaan jo kauden aikana. Seura onkin pitäytynyt toistaiseksi selkeistä kannanotoista liigaan lähtöön liittyen.

Lentopalloliigat on tarkoitus pelata ensi kaudella 10 joukkueen voimin.

Lentopallon miesten liigakarsinta 2019

1) Vantaa Ducks 2) Karelian Hurmos 3) KyKy-Betset

Lentopallon naisten liigakarsinta 2019

1) Woman Volley 2) Puijo Wolley 3) Karelian Hurmos

Lentopallon miesten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

VaLePa, Etta, Hurrikaani-Loimaa, Savo Volley, Loimu, Akaa-Volley, Kokkolan Tiikerit, Team Lakkapää, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos

Lentopallon naisten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

LP Viesti, Hämeenlinna, LP Kangasala, Pölkky Kuusamo, LP-Vampula, OrPo, LiigaPloki, Nurmon Jymy, Woman Volley, Puijo Wolley