Jukka Lehtosesta kuopiolaisen Puijo Wolleyn valmentaja

Kuva: FIVB

Puijo Wolleyn naisten lentopallojoukkueen uusi päävalmentaja on Jukka Lehtonen.

Kuopiolaisseura kertoi Lehtosen nimittämisestä tiistaina. Sopimukseen kuuluvat kaksi sopimusvuotta ja kaksi optiovuotta.

Lehtonen tunnetaan pitkäaikaisena maajoukkue- ja liigapelaajana. Hän päätti pelaajauransa tähän kevääseen Savo Volleyn joukkueessa. Puijo Wolleyn toiminnassa hän on ollut jo hyvän aikaa mukana.

– Olen nähnyt, miten hienosti seura, joukkue ja taustahenkilöt asiansa hoitavat. Tämä asia helpotti oman päätökseni tekoa, Lehtonen sanoo Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

– Suhtaudun alkavaan päävalmentajan työhön samalla intohimolla kuin pelaamiseen urani aikana. Naisjoukkueen valmentamisen ohella työnkuvani antaa myös hienon mahdollisuuden kasvattaa Puijo Wolleyn tyttöjunioreita kohti oman seuran edustusjoukkuetta.

Päättyneellä kaudella Puijo Wolley voitti lentopallon naisten 1-sarjan mestaruuden ja sijoittui liigakarsinnassa toiseksi. Sen ansiosta seuralla on mahdollisuus anoa paikkaa Mestaruusliigaan ensi kaudeksi. Ansioituneen Lehtosen nimittäminen päävalmentajan toimeen on seuralle nousuprosessissa oleellinen askel.

Puijo Wolleyn päävalmentajana Jukka Lehtonen seuraa Elina Salomäkeä.

Lentopalloliigat on tarkoitus pelata ensi kaudella 10 joukkueen voimin.

Lentopallon miesten liigakarsinta 2019

1) Vantaa Ducks 2) Karelian Hurmos 3) KyKy-Betset

Lentopallon naisten liigakarsinta 2019

1) Woman Volley 2) Puijo Wolley 3) Karelian Hurmos

Lentopallon miesten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

VaLePa, Etta, Hurrikaani-Loimaa, Savo Volley, Loimu, Akaa-Volley, Kokkolan Tiikerit, Team Lakkapää, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos

Lentopallon naisten Mestaruusliigan mahdolliset joukkueet 2019–2020

LP Viesti, Hämeenlinna, LP Kangasala, Pölkky Kuusamo, LP-Vampula, OrPo, LiigaPloki, Nurmon Jymy, Woman Volley, Puijo Wolley