Suomella uusi lentopallomaajoukkue, mutta ei valmentajaa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen pelaajarinki Euroopan kultaiseen liigaan on nimetty. Mukaan pääsi 22 pelaajaa, ja paikat ovat auki vielä neljälle lisäpelaajalle.

Suomen miesten maajoukkueella ei ole tällä hetkellä päävalmentajaa. Nyt nimetyn joukkueen valitsi urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi.

Kultaisen liigan, joka alkaa toukokuun lopulla, jälkeen edessä ovat vielä suuremmat haasteet: olympiakarsintaturnaus Kiinassa elokuussa sekä EM-kisat syyskuussa.

Viime syksynä lentopallon MM-kisoissa esiintyneestä joukkueesta nyt ovat poissa Mikko Esko, Markus Kaurto, Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen. Muita merkittäviä poissaolijoita ovat Olli-Pekka Ojansivu (toipuu nilkkaleikkauksesta) ja Niklas Seppänen.

Lentopalloliitto tiedottaa, että miesten maajoukkueen päävalmentajan valinnassa ovat parhaillaan menossa kärkiehdokkaiden haastattelut. Uudeksi joukkueenjohtajaksi on valittu Monica Remmelkoor.

Lentopallo: Suomen miesten maajoukkueryhmä Euroopan kultaiseen liigaan

Passarit: Eemi Tervaportti, Niko Haapakoski, Fedor Ivanov, Akseli Lankinen

Hakkurit: Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Antti Ropponen, Aaro Nikula

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Henrik Porkka, Severi Savonsalmi, Mikko Karjarinta

Yleispelaajat: Elviss Krastins, Niko Suihkonen, Antti Ronkainen, Peetu Mäkinen, Tapio Toiviainen, Jiri Hänninen, Ilari Toimela

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin