Miljoonahankinta jättää kesäliigan väliin, virolaishuippu vapailla vesillä

Virolainen Kristiine Miilen (4) etsii uutta seuraa. Kuva: CEV.eu

Ruotsin lentopallon supertähti Isabelle Haak ei edusta maataan Euroopan kultaisessa liigassa.

Ruotsin lentopalloliitto tiedottaa, että Haakilla on olkapäävaiva. Kesäliigan sijaan hän keskittyy kuntoutumiseen ja lepoon.

Äskettäin varmistui, että Haak liittyy VakifBank Istanbulin joukkueeseen. Yhdessä maailman parhaista lentopallojoukkueista hänen palkkansa noussee miljoonaluokkaan. ”Bella” siirtyy italialaisesta Scandiccin ryhmästä.

Viime kesänä Ruotsi voitti hopeisen liigan ja nousi kultaiseen liigaan. Alkulohkovastustajiksi sinikeltaiset saavat Tshekin, Ukrainan ja Slovakian.

Viron naiset valmistautuvat hopeiseen liigaan. Äskettäin Viro emännöi harjoitusotteluita Suomea vastaan, ja Suomi voitti kaikki ottelut. Poissa Virolta olivat toki hakkuri Kertu Laak ja yleispelaaja Kristiine Miilen.

Miilen, joka on tuttu Suomenkin kentiltä, kuuluu Viron parhaisiin lentopalloilijoihin. Seurajoukkuekaudella hän oli nostamassa Tervillen joukkuetta Ranskan liigaan. Maisema on vaihtumassa.

– Mitään ei ole vielä sovittu, joten olen avoin kaikille tarjouksille. Aikaa lepäämiseen ei ole, ja lähdemmekin kesän haasteisiin suurella peli-ilolla, Miilen kommentoi Viron lentopalloliiton verkkosivuilla.

Myös Kertu Laak vaihtaa seuraa. Kaksi viime kautta hän edusti LP Viestiä Mestaruusliigassa ja kuului molempina vuosina sarjan parhaisiin hakkureihin.

Venäjän naisten lentopallomaajoukkue on puolestaan aloittanut taipaleensa kansainvälisessä huippuliigassa (Volleyball Nations League, VNL). Ensimmäisestä osaturnauksesta tuli yksi voitto (Kiina) ja kaksi tappiota (Brasilia ja Dominikaaninen tasavalta).

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän miesten lentopallomaajoukkue avaa VNL-kautensa toukokuun viimeisenä päivänä ottelulla Ranskaa vastaan.