Tähtipelaaja kommentoi Tuomas Sammelvuota: ”Kaikkien on annettava sata prosenttia loppuun asti”

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon ensimmäinen otteluviikonloppu Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajana sujui voittopuolisesti.

Ensimmäisen ottelunsa kansainvälisessä huippuliigassa (Volleyball Nations League, VNL) Venäjä hävisi Ranskalle, mutta tappiota seurasivat voitot Japanista ja Serbiasta.

Varsinainen jännäri oli Serbia-ottelu, jonka Venäjä voitti komean taistelun päätteeksi erin 3-2.

Yleispelaaja Egor Kliuka nousi Venäjän ja koko VNL:n tähdeksi ensimmäisenä viikonloppuna. Hän johtaa sekä pistepörssiä että ässäsyöttöjen tilastoa. Pelaajalla on hyvä kuva uudesta käskijästä.

– Sammelvuon asettamat vaatimukset ovat selkeät. Hän tahtoo pelaajien harjoittelevan ja pelaavan polte silmissään. Treenien loppumista ei odoteta, vaan kaikkien on annettava sata prosenttia loppuun asti, Kliuka kommentoi News.ru-palvelulle.

– Kaikkea harjoitellaan niin kauan, että tulos on laadukas. Jokainen harjoite tehdään maksimaalisesti ja intohimoisesti. Sitten voi tuntea tehneensä hyvää työtä ja alkaa keskittyä palautumiseen, lisäsi Kliuka.

Ensimmäiset kolme otteluaan lentopallon kansainvälisessä huippuliigassa voittivat Iran, Ranska ja Brasilia. Voitotta taas jäivät Serbia, Australia ja Kiina. Ottelut jatkuvat perjantaina. Sammelvuon luotsaama Venäjä pelaa Portugalia, Yhdysvaltoja ja Italiaa vastaan.

Naisten VNL:ssä on takana jo kuusi ottelukierrosta. Viiteen voittoon ovat ehtineet Turkki, USA, Italia ja Puola. Bulgaria on ainoa voitoton joukkue.

Kesäturnausten kakkostasolla Euroopan kultaisessa liigassa Suomen naiset avasivat viikonloppuna voittotilinsä kaatamalla EM-neloset, Azerbaidzhanin. Miehet ovat uuden päävalmentajan Joel Banksin alaisuudessa hävinneet kaikki kolme kamppailuaan.

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta