Tuomas Sammeluvo luotsasi joukkueensa voittoon maailmanmestareista

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä on voittanut maailmanmestari Puolan lentopallon kansainvälisessä huippuliigassa.

Volleyball Nations Leaguen (VNL) ottelussa Venäjä oli perjantaina parempi erin 3-1. Ottelu pelattiin Urmiassa, Iranissa.

Venäjän hyökkäyksessä hakkuri Viktor Poletajev piti kovinta vauhtia ja teki 18 pistettä. Seurajoukkuetasolla Poletajev edustaa Sammelvuon valmentamaa Kuzbass Kemerovoa. Kemerovo on hallitseva Venäjän mestari.

Puolalle Bartosz Kwolek viimeisteli 15 pinnaa. Maailmanmestareita valmentaa tunnettu lentopallohahmo Vital Heynen.

Sammelvuo siirtyi Venäjän päävalmentajaksi luotsattuaan pitkään Suomea. VNL:ssä Venäjä on pelannut nyt kuusi ottelua, ja tappioita on ainoastaan yksi.

VNL:n runkosarjassa on 16 huippujoukkuetta. Pelataan yksinkertainen sarja, jonka jälkeen kuusi joukkuetta pääsee lopputurnaukseen. Lopputurnaus käydään Chicagossa.

Toistaiseksi ainoa puhtaan pelin joukkue VNL:ssä on Brasilia. Brassit ovat voittaneet kaikki kuusi otteluaan.

Lentopallon naisten VNL:ssä on takana jo 12 ottelukierrosta. Kärjessä ovat Italia ja Turkki, joilla molemmilla on 10 voittoa. Perää pitävät Bulgaria ja Etelä-Korea. Kummallakin on yksi voitto plakkarissa.

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta