Volleyball Nations League: Yhdysvaltojen naiset voittivat lentopallon kansainvälisen huippuliigan 2019

Kuva: FIVB

Yhdysvallat on lentopallon naisten kansainvälisen huippuliigan mestari kaudella 2019.

Volleyball Nations League (VNL) huipentui lopputurnaukseen Kiinan Nanjingissa. Sunnuntaina käydyssä loppuottelussa USA voitti Brasilian erin 3-2. Tappio oli Brasilialle erityisen karvas, sillä se voitti kaksi ensimmäistä erää.

Pronssia VNL:ssä saavutti Kiina, joka voitti pronssiottelussa Turkin 3-1.

Loppuottelun tähdeksi nousi USA:n Andrea Drews. Hän teki komeat 33 pistettä.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Pystyimme muuttamaan pelaamistamme hyvin ottelun edetessä, Drews kommentoi.

– Olimme 0-2-tappiolla, mutta ajattelimme, että ”nyt tai ei koskaan”. Meillä ei ollut mitään hävittävää. Lähdimme kuin sammuttamaan tulipaloa! Kävimme tuumasta toimeen ja se kantoi hedelmää.

Yleispelaaja Drews valittiin VNL:n parhaaksi pelaajaksi. Liigan tähdistöjoukkueeseen saivat paikat yleispelaajat Liu Yanhan (Kiina) ja Gabriela Guimaraes (Brasilia), keskitorjujat Ana Beatriz Correa (Brasilia) ja Haleigh Washington (USA), hakkuri Ebrar Karakurt (Turkki), passari Macris Carneiro (Brasilia) ja libero Megan Courtney (USA).

VNL, kansainvälisten kesäturnausten uusi ykköstaso, on pelattu nyt kahdesti. Naisten mestaruuden on molemmilla kerroilla vienyt Yhdysvallat.

Lentopallon miesten VNL:n lopputurnaus pelataan Chicagossa, Yhdysvalloissa. Mukana on muun muassa Venäjä, jota valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta: 1. USA 2. Brasilia 3. Kiina

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta: Yhdysvallat, Brasilia, Iran, Venäjä, Ranska, Puola