Tuomas Sammelvuo onnensa kukkuloilla: “Kauden alussa emme uskoneet mestaruuteen”

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo saavutti kesällä yhden uransa suurimmista voitoista. Venäjä voitti hänen alaisuudessaan kansainvälisen huippuliigan Volleyball Nations Leaguen.

VNL:n runkosarjassa Venäjä sijoittui kolmanneksi ja eteni lopputurnaukseen Chicagoon. Finaaliottelussa Venäjä kaatoi USA:n erin 3-1.

– Olen nyt todella onnellinen, ei juuri onnellisempi voi olla, Sammelvuo purki tuntojaan mestaruuden ratkettua.

– Suurin juttu ovat aina hetket juuri ratkaisun jälkeen. Kaikki juhlivat ja syleilevät toisiaan. Nyt on tehty töitä puolitoista vuotta ilman taukoa. Mutta ei tätä voi työksi kutsua, lentopallo on intohimoni.

Kansainvälisten kesäturnausten ykköstasona VNL seuraa Maailmanliigaa. Mukana runkosarjassa oli 16 huippumaata. Kesän VNL oli Sammelvuolle tulikaste Venäjän päävalmentajana.

– Kauden alussa emme uskoneet mestaruuteen. Keskityimme vaan siihen, että joukkue on parempi päivä päivältä. Kausi oli raskas, sillä matkasimme ympäri maailmaa. Osa pelaajista sai suurta roolia nyt ensimmäisen kerran maajoukkueessa. Olen koko ryhmään todella tyytyväinen, kertoi Sammelvuo.

Edessä Sammelvuolla ja Venäjällä ovat suuret lisähaasteet: elokuiset olympiakarsinnat sekä syyskuussa EM-kisat.

Naisten VNL päättyi viikko sitten. Mestaruuden saavutti Yhdysvallat. Hopeaa otti Brasilia ja pronssia Kiina.

Sitaatit: Sport Express, FIVB

Volleyball Nations League 2019

Naiset: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Kiina, Dominikaaninen tasavalta, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Puola, Venäjä, Serbia, Thaimaa, Turkki, USA

Lopputurnaus Nanjingissa, Kiinassa 3.–7. heinäkuuta: 1. USA 2. Brasilia 3. Kiina

Miehet: Argentiina, Australia, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iran, Italia, Japani, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, USA

Lopputurnaus Chicagossa, Yhdysvalloissa 10.–14. heinäkuuta: 1. Venäjä 2. USA 3. Puola