Fantastinen nousu lentopallon maailmanmestaruuteen: Japanille nuorten MM-kultaa

Kuva: FIVB

Japani on voittanut lentopallon naisten maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden ikäluokassa.

Sunnuntaina Japani varmisti MM-kullan dramaattisessa loppuottelussa Meksikossa. Italia vei kaksi ensimmäistä erää (25-23, 25-21), mutta Japani nousi näyttävään takaa-ajovoittoon erin 3-2.

Parhaan pelaajan palkinnon sai Japanin yleispelaaja Mayu Ishikawa.

– Palkinto on kunnia. Palkinto tulee kaikkien joukkuetovereitteni tuen ansiosta. Tähän tarvittiin monen ihmisen apua ja paljon harjoittelutunteja, Ishikawa kommentoi.

Japani voitti kisoissa kaikki ottelunsa. Pronssille MM-kisoissa ylsi Venäjä.

Euroopassa pelattiin poikien ja tyttöjen maanosalopputurnaukset. Alle 17-vuotiaissa pojissa Euroopan mestaruuden saavutti Ranska, joka voitti finaalissa Bulgarian. Puola napsi pronssia.

Janne Heikkisen valmentama Suomi sijoittui Bulgarian-kisoissa kymmenenneksi, kiitos viimeisen ottelun Romania-voiton.

Suomen alle 16-vuotiailta tytöiltä EM-kisoihin selviytyminen oli hyvä suoritus, mutta lopputurnaus Kroatiassa meni opintomatkaksi. Suomi hävisi kaikki ottelunsa, voitti vain yhden erän ja jäi viimeiseksi eli 12:nneksi.

EM-kultaa juhli Turkki, hopeaa Italia ja pronssia Venäjä.

Aasia kuuluu tunnetusti lajin keskuksiin erityisesti naisten lentopallossa. Nyt kisattiin Aasian mestaruudesta alle 23-vuotiaiden naisten sarjassa.

Vietnamissa pelatuissa kisoissa Aasian mestaruuden valloitti Kiina, joka kukisti Pohjois-Korean finaalissa. Vietnam venytti pronssille.

Arvokisojen rimpsu jatkuu. Käynnissä ovat alle 21-vuotiaiden miesten MM-kisat. Aikuisten tasolla pelataan Afrikan mestaruuskisoja.

Suomen miehet ja naiset pelaavat EM-lopputurnauksissa elo- ja syyskuussa.