Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigan kärkeen pyrkivissä joukkueissa löytyy passarimuutoksia.

Hurrikaani-Loimaa, miesten liigan hallitseva pronssimitalisti, hankki vahvuuteensa kroatialaisen Inoslav Krnicin. Kokenut ”Ino”, 40, on tuttu Suomen kentiltä. Hän pelasi Rantaperkiön Iskussa muutama vuosi sitten.

Päävalmentaja Jussi Heino pitää Krniciä ”voitontahtoisena ammattilaisena, joka varmasti antaa neuvoja nuorelle Santeri Välimaalle passarin tontilla.”

Naisten liigassa LP Kangasalan hyökkäyspeliä puolestaan mestaroi yhdysvaltalainen passari Caila Stapleton, 26. Stapletonilla on kokemusta muun muassa Sveitsin lentopalloliigasta.

– Hän on energinen ja peliä johtava passari, jollaista joukkueemme tarvitsee. Hän kykenee hyvin pyörittämään meidän tyylistämme passipeliä, valmentaja Arttu Keränen kommentoi.

Nurmon Jymy: Jody Larson tulee hakkuriksi. Amerikkalaispelaajan sukujuuret ovat Ruotsissa. Kaksi viime kautta Larson pelasi Ranskan liigassa.

LP-Vampula: Yleispelaajaosastoa vahvistaa Tunisian maajoukkuepelaaja Rahma Agrebi. ”Rahma on yksi Afrikan parhaista pelaajista”, Vampulan valmentaja Darko Dobreskov hehkuttaa.

OrPo: Nea Luntamo, 20, liittyy liigajoukkueen toiseksi passariksi. Hän voi sopimuksen nojalla pelata myös 1-sarjaa Rantaperkiön Iskussa. OrPossa ykköspassarin toimen ottaa Carina Lehto, Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta tuttu pelaaja, joka on piipahtanut maajoukkueessakin.

Woman Volley: Kokenut libero Outi Polso ja nuori Julia Mäkipörhölä jatkavat Rovaniemellä. Mäkipörhölälle, 17, kaavaillaan hakkurin roolia. WoVo saattaa vielä täydentää pelaajistoaan, johon kuuluu nyt 13 pelaajaa.

Savo Volley: Toiseen kauteensa miesten Mestaruusliigassa valmistautuva joukkue täydentyi yleispelaaja Markuss Cielavsilla, 19. Hän on takavuosien liigatähti Salvis Cielavsin poika. Kaksimetrinen Markuss debytoi viime kaudella liigassa Ettan väreissä.

Vantaa Ducks: Marko Määttänen palaa Vantaalle. Monen pelipaikan taitaja on suoriutunut myös beach volleyssa. Ducksin liigamiehistöä rakennetaan edelleen.

Lentopalloseura Etta: Oululaisjoukkue saatiin kuosiin, kun mukaan liittyivät nuori keskitorjuja Tuomas Hänninen ja jatkosopimuksen tehnyt hakkuri Ville Sorvoja.