Lentopalloilija Urpo Sivula: ”Tästä parannamme vielä varmasti”

Suomi saa lentopallon EM-kisoissa hyvää tukea faneiltaan. Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomiesten leirissä vallitsivat helpottuneet tunnelmat torstaisen voiton jälkeen.

Lentopallon EM-kisoissa Sloveniassa Suomi avasi voittamalla Pohjois-Makedonian erin 3-1. Hakkuri Urpo Sivula ponnisti ottelun pisteykköseksi tehtyään 17 tikkiä.

– Alussa oli vähän paniikkia, koska tiesimme, että Pohjois-Makedonia on pakko voittaa. Alku oli todella vaikea, mutta sitten aloimme saada rytmin päälle, Sivula sanoi ottelun jälkeen.

– Tuli turhia virheitä, joten tästä parannamme varmasti. Slovenia (seuraava vastustaja) on vahva. Taistelemme silti, pelaamme suunnitelman mukaan ja toivomme voittoa.

Joel Banksille tuli nyt ensimmäinen kilpailuotteluvoitto Suomen päävalmentajana.

– Taisteluhenki oli meille avainasia. Vaihtopelaajilla oli myös ratkaiseva merkitys. Olen haltioissani ensimmäisestä voitosta. Pelaajat osoittivat luonnetta, sydäntä ja joukkuehenkeä, Banks kommentoi.

Perjantaina Suomella on välipäivä otteluista. Sitten tulevat perättäin vastaan Slovenia, Valko-Venäjä ja Venäjä.

– Pelaamme kolme ottelua kolmessa päivässä. Olemme altavastaajia Sloveniaa vastaan, ja ottelusta tuleekin haasteellinen, myöntää Banks.

Slovenian Ljubljanassa käytävässä lentopallon EM-kisojen alkulohkossa Venäjä aloitti 3-1-voitolla Turkista, ja Slovenia oli Valko-Venäjää parempi lukemin 3-0.

Lentopallon EM-kisat 2019, avauspäivä

Bulgaria-Kreikka 3-0
Portugali-Italia 0-3
Ranska-Romania 3-0

Turkki-Venäjä 1-3
Suomi – Pohjois-Makedonia 3-1
Slovenia – Valko-Venäjä 3-0