Lentopalloilija Matti Oivasen pelinumero jäädytetään

Kuva: CEV.eu

Lentopalloseura Hurrikaani-Loimaa jäädyttää Matti Oivasen pelinumeron.

Hurrikaani-Loimaa kertoo nostavansa Oivasen ”paidan kattoon” maanantaina 6. tammikuuta kotiottelussa VaLePaa vastaan. Hurrikaanissa Oivanen pelasi numerolla 15.

Keskitorjujana pelannut Oivanen, 33, päätti aktiiviuransa viime kevääseen. Hurrikaani otti juhlan kunniaksi SM-pronssia.

– Aika hieno kausi ja loistava joukkue. Helvetin hienoa päättää tällä tavalla kausi ja oma ura. Tämä oli ehdottomasti urani paras joukkue. Meillä oli loistava joukkuehenki. Loppukauden aikana itselle vahvistui, että päätös uran lopettamisesta oli oikea, Oivanen sanoi huhtikuussa.

Maajoukkueessa Oivanen oli mukana Suomen legendaarisimmissa suorituksissa: vuonna 2007 EM-kisoissa tuli neljäs sija ja 2014 MM-kisoissa yhdeksäs sija. Kotimaisen liigauran lisäksi Oivanen pelasi ammattilaisena Ranskassa, Italiassa, Venäjällä ja Puolassa.

Peliuran loputtua ”Masse” satsaa työhön asuntosijoittajana. Hänen kaksoisveljensä Mikko Oivanen kuuluu Suomen lentopallohistorian parhaisiin hyökkäyspelaajiin. Hän jatkaa uraansa ja edustaa nimenomaan juhlaottelun vastustajaa VaLePaa.

Suomalaisessa lentopalloilussa pelinumero on jäädytetty esimerkiksi Petteri Laurilalta (Vantaa Ducks / Korson Veto), Edouard Venskiltä (VaLePa), Aki Riihimäeltä (Pielaveden Sampo) ja Jukka Vehviläiseltä (Hurrikaani).

Suomi on jääkiekkomaa, ja jääkiekosta pelinumeroiden jäädytysperinnekin juontaa. Tiettävästi ensimmäinen urheilija, jonka pelinumero jäädytettiin, oli Toronto Maple Leafsin NHL-jääkiekkoilija Ace Bailey. Leafs jäädytti hänen numeronsa 6 vuonna 1934.