Lentopallon Mestaruusliigassa 72 pisteen erä

Lauantaina koitti Hurrikaani-Loimaan vuoro nousta kärkeen lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Hurrikaani voitti kotisalissaan Kokkolan Tiikerit. Kamppailu oli varsin kiintoisa ja tasainen, vaikka lopputulos kirjattiin kotijoukkueen hyväksi erin 3-0.

Erikoisuus oli toinen erä, jonka Hurrikaani voitti 72 pallon vääntämisen jälkeen pistein 37-35. Eikä helpolla tullut ratkaisukaan: kolmannen erän Hurrikaani vei 26-24-pistein.

Tiikerien hakkuri Oskari Keskinen pelasi elämänsä lentopalloa tehden 25 pistettä ja päättäen hyökkäyksensä 62-prosenttisesti pisteeseen. Hurrikaanille Antti Ropponen ja Sakari Mäkinen tekivät 19 pistettä mieheen.

Akaassa oululainen vierasjoukkue Lentopalloseura Etta vei avauserän Akaa-Volleylta, mutta isännät etenivät suhteellisen mutkattomaan 3-1-voittoon. Akaan Urpo Sivula ja Ettan Jan Helenius pääsivät 17 pinnan saldoihin.

Sunnuntaiksi miesten Mestaruusliigaan on luvassa aito kärkikamppailu. Ykkönen Hurrikaani isännöi kakkosta, Savo Volleyta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa nousija Puijo Wolleyn vaikeudet jatkuvat. Kun OrPo voitti kotonaan 3-0, kuopiolaisjoukkueelle tuli jo neljäs perättäinen tappio ilman ensimmäistäkään erävoittoa.

OrPon Emilia Kääntä nousi pisteykköseksi 15 merkinnällään. OrPolle tuli toinen perättäinen voitto. Puijo on hävinnyt kaikki yhdeksän otteluaan ja voittanut vain kolme erää.

LP Viesti haki odotetun vierasvoiton Nurmon Jymyltä. Entinen Viestin suosikkipelaaja Kaisa Nyman (Kaisa Jokinen) kuritti vanhaa seuraansa 15 pisteellä, mutta salolaisjoukkue otti täydet sarjapisteet 3-1-voitolla.

Keskitorjuja Anna Czakan oli hurjalla pelituulella: hän viimeisteli Viestille 20 pistettä ja päätti hyökkäykset peräti 81 prosentin varmuudella.

Naisten liigaa johtaa LiigaPloki, joka on voittanut kaikki kymmenen otteluaan.

Sunnuntaina lentopallon Mestaruusliiga jatkuu neljällä miesten ottelulla.